Cum previi cancerul pulmonar?

Conform unui numar mare de statistici realizate la nivel mondial, se spune ca la aproximativ fiecare 30 de secunde, undeva in lume o persoana moare datorita cancerului pulmonar.

Foarte multi medici specialisti atrag atentia asupra faptului ca acesta este cel mai periculos tip de cancer si ca din cauza cancerului pulmonar mor atat de multe persoane.

Stim cu totii faptul ca fumatul este foarte periculos pentru sanatate, insa cu siguranta nu toti cei care fumeaza sunt constienti de faptul ca principala cauza a aparitiei cancerului pulmonar este reprezentata de tigari.

Conform spuselor mai multor specialisti, aproximativ 90% dintre persoanele care au fost diagnosticate cu aceasta boala au fumat foarte mult sau inca mai fumeaza. S-a observat ca persoanele care fumeaza aproximativ un pachet de tigari pe zi, prezinta un risc mult mai mare, cu pana la 25% de a dezvolta aceasta afectiune fata de persoanele care nu fumeaza.

Referitor la aceasta boala trebuie mentionat faptul ca este si foarte costisitoare, asa ca foarte multa lumea care fumeaza si care nu are un loc de munca, neavand o polita de asigurare de sanatate, ca sa nu mai spunem de o polita de asigurare privata de sanatate, pur si simplu nu isi permit sa se trateze.

Exista si persoane care fumeaza, si care au un loc de munca si care au fost diagnosticate cu acest tip de cancer, insa aceste persoane isi iau masuri de precautie, astfel ca incheie o polita de asigurare de sanatate internationala iar in acest fel, vor avea acoperit costul tratamentului, costul spitalizarii sau alte costuri legate de aceasta boala.

Despre simptomele cancerului pulmonar trebuie mentionat faptul ca de multe ori acestea pot sa fie confundate cu simptomele unei simple raceli sau cu tusea de la tigari.

De cele mai multe ori persoanele care sufera de aceasta afectiune incep sa tuseasca, insa boala are si alte simptome precum:

  • sputa cu sange
  • dispnee
  • pneumonii sau bronsite repetate
  • lipsa poftei de mancare si scaderea in greutate
  • raguseala
  • transpiratii ale fetei si gatului
  • dureri toracice

Ei bine, persoanele care se confrunta cu asemenea simptome ar trebui sa viziteze cat mai rapid un medic specialist pentru a-si face un set complet de analize, pentru a stii daca sufera sau nu de acest tip de cancer.

Cat despre prevenirea cancerului pulmonar, cea mai buna solutie ar fi evitarea fumatului, insa si tratamentele oferite de catre medicii specialisti pot trata sau pot ajuta la prevenirea acestei boli.

Asadar, cancerul pulmonar apare de regula la fumatori, asa ca acestia trebuie sa aiba o polita de asigurare privata de sanatate activa, pentru a fi acoperiti in cazul in care au nevoie de un tratament foarte scump.

Alege astazi o asigurare privata Medihelp si bucura-te de mai mult timp alaturi de cei dragi.

Leave a Reply