Pantofi de lucru sau bocanci de lucru, principalele avantaje

Echipamentul de lucru este necesar oriunde ai lucra, asa ca in continuarea acestui articol vom discuta despre acest aspect.

De exemplu, in cazul in care lucrezi in cadrul unei firme importante, atunci cu siguranta nu vei avea un echipament de lucru precum cei care lucreaza in alte domenii de activitate, insa va trebui sa porti la birou o tinuta office.

In cazul in care lucrezi intr-o sala de sport, atunci cu siguranta echipamentul tau de lucru va fi personalizat, cu un tricou cu denumirea salii de sport, pantaloni lungi sau scurti si adidasi.

Ei bine, in cazul in care iti desfasori activitatea in domeniul constructiilor insa, atunci cu siguranta lucrurile se schimba foarte mult. In cazul in care muncesti pe santier, atunci echipamentul tau de munca va fi toatal diferit.

Muncind pe santier vei avea nevoie de un echipament de lucru specific activitatii pe care o vei desfasura, iar aici putem sa amintim de exemplu o salopeta de lucru, insa incaltamintea va trebui sa fie speciala.

Muncind pe santier, cu siguranta nu iti vei putea desfasura activitatea in adidasi sau tenisi, ci vei avea nevoie fie de o pereche de bocanci de lucru, fie va trebui sa te incalti cu o pereche de pantofi de lucru.

Si pantalonii de salopeta sunt foarte importanti, la fel ca si tricoul sau bluza de salopeta, insa pe santier un rol foarte important in are incaltamintea. De ce? Pentru ca muncind pe santier cu caramizi si boltari, cu fel si fel de scule electrice sau diferite unelte (ciocane, clesti, etc.), riscul unor accidente de munca va fi destul de mare.

In cazul in care nu vei purta incaltamintea specifica muncii de santier, daca iti vei scapa ceva greu pe picioare, indiferent ca discutam despre o caramida, un boltar, un ciocan, o masina de gaurit, sau orice altceva, va exista riscul de a-ti fractura degetele de la picioare.

In schimb, atunci cand vei folosi echipament de lucru corespunzator, iar aici ne referim in primul rand la incaltamintea de lucru specifica (pantofi de lucru sau bocanci de lucru), atunci cu siguranta riscul unor accidente nefericite va fi destul de mic.

Ei bine, tot pe santier mai este nevoie si de o casca de protectie, pentru ca munca pe santier este periculoasa, iar angajatii trebuie sa se asigure de faptul ca nu le cade nimic in cap, iar daca totusi le cade ceva in cap, sunt protejati.

Muncitorii de pe santier mai trebuie de asemenea sa poarte ochelari de protectie, mai ales atunci cand folosesc polizorul unghiular sau diferite alte scule electrice profesionale.

O pereche de manusi este de asemenea foarte importanta, si face parte din echipamentul de lucru obligatoriu pe care trebuie sa il poarte o persoana care lucreaza pe santier.

Asadar, dupa cum se poate observa, peste tot este nevoie de o tinuta de lucru, insa cei care lucreaza pe santier trebuie sa poarte tot timpul incaltaminte specifica, casca de protectie, ochelari de protectie si nu in ultimul rand o pereche de manusi.

Leave a Reply