Sticlaria de laborator – un subiect de interes pentru cei care activeaza in astfel de medii

Laboratoarele sunt locurile in care se realizeaza tot felul de experimente si teste, menite sa ne imbunatateasca viata. Spre deosebire de vremurile apuse, acum utilizarea sticlei nu mai constituie un aspect la fel de banal. Sunt cu siguranta mai ieftine si o optiune de preferat ustensilele din plastic, insa in anumite conditiile cele din sticla raman alegerea principala.

Este vorba despre caracterul inert al sticlei, ce face utilizarea ei necesara, totodata aceasta prezentand si o rezistenta mai mare la caldura. Pentru a fabrica articole pentru laborator, producatorii au in vedere tipuri distincte de sticla.

Spre exemplu, in vederea realizarii de sticle de reactivi, care sa faca fata stresului termic la care sunt supuse, se impune utilizarea de sticla borosilicata. La fel si in cazul cuvetelor cu care se realizeaza analize colorimetrice este necesara sticla de cuart care prezinta o rezistenta crescuta la temperaturile mari, iar transparenta pe care o are vizavi de spectrul electromagnetic este de remarcat.

Sticlaria de laborator – despre aceasta si alegerea potrivita facuta de laboranti

Inainte de a cumpara sticlarie de laborator, ceea ce trebuie inteles este faptul ca produsul vizat trebuie sa se plieze pe nevoi si sa respecte standardele de calitate ce se impun pentru o intrebuintare sigura, lipsita de accidente.

Laborantul trebuie sa stie ca nu orice sursa este potrivita pentru a cumpara, spre exemplu, un pahar Berzelius rezistent si bun, pentru asta fiind necesara o atentie sporita in alegerea furnizorului. Daca tot am adus vorba, Precisa este un magazin online ce constituie intotdeauna un reper pentru cei care au de facut astfel de achizitii, dar si alte categorii de sticlarie sau produse si echipamente pentru laborator.

Imaginile reprezentative de care ar trebui sa fie insotite diversele categorii de sticlarie sunt de asemenea un reper pentru cei care trebuie sa cumpere astfel de produse. Vor recunoaste mai ales incepatorii care este sticla actinica potrivita pentru a stoca solutii prin culoarea inchisa ce ii este specifica. Rolul culorii este de a bloca radiatiile infrarosii si ultraviolete sa aiba efecte negative asupra continutului, respectiv sa provoace reactii.

In fine, in calitate de cumparator trebuie sa ai intotdeauna in vedere ca alegerile pe care le faci sa fie corecte, pentru ca orice greseala poate avea consecinte grave intr-un astfel de mediu.

Forma specifica paharelor, spre exemplu, reprezinta un reper in clasificarea acestora dupa utilizare si caracteristici.  Daca cel Griffin prezinta un container pentru a agita, amesteca si incalzi lichide, un pahar Berzelius este destinat titrarii. Lista de exemple poate astfel continua.

In orice caz, ceea ce trebuie sa inteleaga laborantii este ca incepand de la sticlaria pentru uz general si pana la cea volumetrica, stiintifica, rodata sau alte accesorii specifice, respectarea standardelor de utilizare este cruciala. Orice defect sau neregula cu privire la sticlarie trebuie sa ridice semnale de alarma, iar respectiva ustensila sa fie exclusa din utilizare.

Daca doresti sa beneficiezi de produse sigure, care respecta normele cu privire la siguranta si calitate, gasesti pe precisa.ro solutiile de care ai nevoie.

Leave a Reply