Smart Home Concept te pune la curent cu avantajele unei case cu un singur nivel

Este mai bine sa-mi construiesc o casa cu sau fara etaj? Acesta este una din avalansa de intrebari cu care se confrunta orice persoana care doreste sa se mute la casa. Opiniile sunt destul de subiective la acest capitol, in sensul ca fiecare locuinta trebuie sa reflecte intr-un mod cat mai fidel nevoile locatarilor, deci nu exista nicio regula generala aplicabila tuturor.

Totusi, din ce in ce mai multi romani ajung la concluzia ca o casa cu un singur nivel reprezinta alegerea cea mai inspirata, astfel ca tentatia de a-si construi una este destul de mare. Acest lucru se intampla datorita faptului ca astfel de locuinte ofera anumite beneficii pe termen lung. Specialistii de la Smart Home Concept au trecut in revista principalele beneficii ale caselor fara etaj, intr-o abordare cat se poate de obiectiva.

Ideala pentru varstnici, dar si pentru copii

O casa fara scara interioara ii scapa pe cei in varsta de chinul urcatului si coboratului scarilor. Mobilitatea lor se reduce pe masura ce anii trec, iar pentru persoanele de varsta a 3-a, o casa fara etaj reprezinta o adevarata binecuvantare.

Acest lucru nu inseamna insa ca doar oamenii in varsta opteaza pentru proiecte case mici, din contra, multitudinea de idei unice de stil ce pot fi realizate de profesionistii smarthomeconcept.ro conving tot mai multe tinere familii sa isi construiasca o casa de acest fel. Mai ales acolo unde exista copii mici, scarile reprezinta un real pericol de accidentare, deci o locuinta fara etaj este mult mai sigura si in acelasi timp mai practica.

Eficienta energetica crescuta

De regula, casele cu un singur nivel sunt apreciate, intrucat ofera un consum de energie satisfacator, spre deosebire de cele pe mai multe niveluri. Desi casele dispuse pe mai multe etaje sunt concepute avand in vedere eficienta energetica, implicit pierderi reduse de cladura, casele cu un singur nivel pot fi construite cat mai compact si pot include un sistem eficient de incalzire, surclasandu-le astfel pe cele construite pe mai multe nivele.

Este de preferat sa ai un living central inconjurat de restul camerelor – dormitoare, bucatarie, baie, birou, etc – astfel incat aerul cald sa circule in mod natural. In locuinta proiectata intr-o astfel de maniera, temperatura interioara se mentine constanta, deoarece nu se mai ridica spre etaj.

Asta te poate ajuta sa economisesti bani cu plata facturilor si in acelasi timp sa te bucuri de o casa care se apropie destul de mult de conceptul de „eco”. In cazul unei case dispuse pe mai multe niveluri trebuie sa te gandesti la un sistem de incalzire care sa faca fata, deci in consecinta unul destul de complex si costisitor.

Spatiul deschis aduce multiple avantaje

Cel mai adesea casele pe un singur nivel pun la dispozitie un spatiu generos si larg care poate cumula laolalta bucataria, livingul, locul de luat masa, specific stilului modern.

Cat priveste renovarea, este mult mai putin costistior si dureaza mai putin timp sa imbunatatesti sau sa modifici o casa cu un singur nivel. La fel sta situatia si in cazul intretinerii exteriorului unei locuinte fara etaj, intrucat nu exista pereti inalti care sa puna in dificultate muncitorii.

Lucrarile de expansiune a casei nu sunt dificil de realizat in acest caz, pe cand, la pol opus, o casa pe mai multe niveluri implica o analiza amanuntita a structurii, deci o planificare minutioasa a proiectului de extindere.

De exemplu, odata ce ai ales ales una dintre variantele de proiecte case mici de la Smart Home Concept, vei avea posibilitatea sa o adaptezi dupa cerinte si preferinte, fara niciun cost suplimentar. Asta include o serie de modificari precum schimbarea formei acoperisului, a compartimentarii sau a suprafetei camerelor, renuntarea la garaj, etc.

Nu in ultimul rand, casele fara etaj se dovedesc a fi optiuni mai ieftine, dar si mai simple, in sensul ca ai libertatatea de a-ti da frau liber imaginatiei. Deci, cine nu si-ar dori sa aiba la dispozitie un spatiu luminos si aerisit pe care sa il amenajeze dupa bunul sau plac?

Leave a Reply