Avantajele contractarii unor servicii de mentenanta sisteme securitate

Legislatia actuala, dar mai ales dorinta oamenilor de a se simti in siguranta atunci cand se afla acasa ori la birou au determinat instalarea de sisteme de securitate dintre cele mai complexe, capabile sa asigure o siguranta sporita atat persoanei, cat si bunurilor. Astfel, banalele camere de supraveghere video nu mai sunt astazi de ajuns, atunci cand in joc este siguranta ta si a familiei.

Astfel, au aparut astazi sisteme de siguranta pe care sa le controlezi de la distanta, de pe smartphone sau tableta, astfal incat sa poti vedea in orice secunda daca famlia ta este in siguranta acasa ori daca angajatii tai isi indeplinesc sarcinile trasate la locul de munca. Poti gasi servicii de mentenanta pe Avpsecurity.ro pentru cele mai performante sisteme.

De asemenea, exista astazi posibilitatea instalarii de sisteme de alarmare complexe, incepand de la cele acustice, pana la cele care alerteaza direct firma de pasa cu care va aflati  sub contract. Toate acestea necesita o cheltuiala suplimentara pe care, va vine sa credeti sau nu, din ce in ce mai multe persoane o prefera, in loc sa reprezinte o tentatie pentru persoane rauvoitoare.

Mai mult, odata ce le-am instalat, avem nevoie si de servicii de mentenanta sisteme securitate, care sa le tina in functiune la parametri normali pe toata durata de viata sau, cel putin, atat timp cat ele sunt in garantie sau sub contract cu o firma de paza si protectie.

Primele care vor necesita o mentenanta adecvata vor fi sistemele antiefractie. Cum majoritatea functioneaza pe baza de curent electric, capabil sa cupleze sau sa elibereze sistemele de inchidere, este necesara aproape in permanenta verificarea sursei de alimentare, dar si a acumulatorilor de rezerva. Caci, una dintre marile probleme ale sistemelor de alarmare din zilele noastre o reprezinta penele de curent.

Pentru a preintampina aceste riscuri, dar si taierea deliberata a sursei de energie electrica de catre raufacatori, sistemele de alarmare moderne dispun de acumulatori de back-up, exact pentru situatii nedorite de acest gen. Tot in cadrul sistemelor de alarmare, avem de-a face cu panouri de control complexe, asa-numitele centrale, de la care sunt conectate aproape toate celelalte echipamente.

Aceasta necesita o mentenanta aparte, alaturi de tastatura sau elementele de detectie a miscarii sau a caldurii umane. Nu in ultimul rand, in cadrul operatiunilor de mentenanta sunt verificate cablurile si conexiunile, fiind testate totodata echipamentele de comunicare puse la dispozitie.

Un dusman tacut al echipamentelor electrice este praful. Indiferent ca vorbim despre console complexe, panouri de control sau simple contacte electrice si ventilatoare, acestea pot da usor rateuri in cazul in care nu sunt curatate periodic.

 

Leave a Reply