Afla cum iti protejezi casa de hoti prin intermediul claselor de rezistenta ale usilor si ferestrelor tale

Siguranta casei tale este foarte importanta pentru tine si familia ta. Ferestrele si usile iti vin la acest capitol in ajutor, intrucat ofera protectie in dependenta de clasele de rezistenta. In Cluj, gasesti cele mai bune ferestre si usi exterioare, usi interioare, cat si accesorii pentru acestea la QFenster.

Specialistii Qfenster va propun produse care va vor asigura izolare fonica, izolare termica si cantitate de lumina optima.

Ce inseamna, totusi, clasa de rezistenta?

Clasele de rezistenta clasifica capacitatea de a rezista a anumitor produse impotriva spargerilor. Ele definesc cat de rezistente sunt usile si geamurile impotriva efractiilor. Rezistanta clasei de efractie este clasificata dupa uneltele care le folosesc hotii si metodele lor specifice prin care reusesc sau nu sa sparga usile, ferestrele.

Se cunosc sase clase de rezistenta a ferestrelor si usilor.

Clasa de rezistenta 1 descrie hotii oportunisti. Acestia vor incerca sa sparga geamurile sau usile folosind forta fizica, neimplicand alte instrumente adaugatoare. De exemplu lovind sau folosind umarul.

Clasa de rezistenta 2, de asemenea incadreaza hotii oportunisti. Totusi, pe langa forta fizica, acestia vor incerca sa deschida geamurile sau usile inchise sau intredeschise prin folosirea uneltelor aditionale simple, cum ar fii surubelnite sau patenti.

Clasa de rezistenta 3 integreaza deja hoti mai cunoscuti sau mai insistenti. Hotii din aceasta clasa vor incerca sa deschida usile sau ferestrele inchise/ intredeschise prin folosirea suplimentara a o a doua surubelnite sau a unei rangi.

Clasa de rezistenta 4 caracterizeaza hotii mai experimentati in utilizarea instrumentelor pentru spargeri. Acestia, de asemenea, foloseste unelte de taiere si instrumente de impact cum ar fii, un topor, o dalta, un ciocan sau o bormasina cu baterii.

Clasa de rezistenta 5 include hotii in pas cu tehnologiile moderne. Utilizand scule electronice pentru spargerea locuintelor, cum ar fi o bormasina sau un fierastrau si un polizor unghiular cu un disc cu diametru maxim de 125mm, de obicei, reusitele acestora sunt mai frecvente.

Clasa de rezistenta 6 este clasa ce descrie hotii cei mai experimentati. Acestia folosesc unelte electrice de putere, cum ar fi o bormasina, fierastrau sau un fiersatrau unghiular cu un disc diametral de 250 mm. Astfel, putine usi sau ferestre rezista la cei ce fac parte din categoria a sasea.

Ferestrele oferite de catre QFenster utilizeaza tehnologii moderne, fiind mereu gata sa va serveasca si sa va protejeze de orice tip de hoti. Protecţia antiefracţie poate fi asigurată prin utilizarea unor elemente speciale de feronerie, care sunt cheia produselor QFenster.

Dar ce clase de produse asigura diferite tipuri de protectie?

Standardul DIN impune verificarea ferestrelor echipate cu sisteme antiefracţie şi clasificarea lor în diferite clase de rezistenţă:
Clasa RC2N asigura protecţie îmbunătăţită împotriva utilizării sculelor simple (de exemplu şurubelniţă, cleşte sau mistrie).
Clasa RC2 asigură un nivel de protecţie identic cu cel oferit de clasa RC2N, inclusiv utilizarea unui geam securizat.
Clasa RC3 asigura protecţie optimă împotriva utilizării unor scule grele (de exemplu o rangă).

Protejarea casei tale din Cluj a devenit usor realizabila datorita produselor QFenster, care va garanteaza calitate si rafinament. Produsele QFenster sunt disponibile in diferite culori si materiale, potrivirea cu diferite stiluri arhitecturale sau conceptii despre casa devenind mult mai simpla.

Nu ezita sa iti securizezi casa si familia cu produsele QFenster.

Leave a Reply