Autovehicule noi sau second hand, pentru afacerea ta?

Ca antreprenor in domeniul transportului rutier, cu siguranta ca prima ta preocupare o reprezinta parcul auto. Este drept, acesta nu trebuie sa reprezinte totalitatea prioritatilor tale, insa parcul auto reprezinta peste doua treimi din totalul logisticii care asigura functionalitatea unei companii de transport.

De aceea, atunci cand ne gandim la achizitia de autoturisme sau autovehicule noi, atentia noastra tebuie sa se indrept obligatoriu si spre buget. Iar pentru o previzionare buna a bugetului, trebuie sa vedem pe ce formula de imbunatatire a parcului auto mergem: pe autovehicule noi sau rulate? Ambele variante comporta insa avantaje si dezavantaje.

Daca este sa ne referim la autovehiculele noi, ele comporta marele avantaj ca ofera fiabilitate si garantie pentru transportul nostru rutier, cel putin pe o perioada de doi sau trei ani de la data achizitiei. Aici, totul depinde de contractul semnat si de facilitatile pe care firma furnizoare le ofera la achizitia autovehiculelor.

De asemenea, atunci cand optam pentru autovehicule noi, avem garantia ca acestea vor polua mai putin mediul inconjurator, ceea ce va reduce implicit costurile legate de taxele pe care trebuie sa le platesti, ca transportator. Nu in ultimul rand, vorbim despre confortul soferului si despre asigurarea transportului marfii in bune conditii.

Caci, un cap tractor nou, spre exemplu, va fi mai confortabil si mai usor de condus decat nul care a facut deja sute de mii de kilometri prin tara. Acelasi lucru se poate spune si despre autoturisme. Un alt factor ce poate fi luat in calcul tine de fidelizarea deserventilor pentru acestea.

Pe o piata a fostei de munca in continua miscare, este greu sa tii astazi aproape un sofer cu experienta, care sa nu te lase cand ti-e lumea mai draga. Or, un autoturism nou sau un cap tractor abia achizitionat vor fi o atractie in plus pentru un conducator auto, dincolo de salariul motivant.

Optiunea second-hand, de luat in calcul

Cu toate avantajele prezenate, autovehiculele noi necesita insa si un efort financiar pe masura. Iar in lipsa unor posibilitati de finantare adecvate, avem la dispozitia varianta achizitiei unor camioane second hand. Acestea pot fi achizitionate uneori la preturi competitive, uneori la jumatate sau chiar mai putin decat cele noi.

In plus, exista companii care asigura service si garantie pentru autovehiculele rulate pe care le comercializeaza, astfel incat transportatorul nu are prea multe cheltuyieli de facut de acestea, in afara platii taxelor aferente, atat in ceea c epriveste impozitele, cat si taxele de drum.

Leave a Reply