Sfaturi pentru alegerea celei mai bune masti de par

Un păr strălucitor, puternic și sănătos este visul oricărei femei. Însă ce trebuie să faci pentru a-l obține? Răspunsul poate fi rezumat astfel: să îi acorzi atenția necesară. Pare destul de simplu însă, când piața abundă în tot felul de produse care se laudă cu superputeri, găsirea produsului ideal poate fi destul de dificilă.

Înainte de a pătrunde în labirintul găsirii soluției perfecte, trebuie analizate cu atenție problemele specifice ale părului. Da, fiecare persoană este diferită și are nevoi diverse și de aceea este important să nu se meargă după „ce spune lumea”, ci după ce spune propriul păr.

În primul rând, părul are nevoie de hidratare. Aceasta poate fi oferită zilnic, de nelipsitul balsam de păr, sau săptămânal, de o mască de păr ce va hrăni în profunzime.

Ce tipuri de măști de păr există?

În funcție de problemele ce vizează părul, există:

  • Măști pentru căderea părului – ginsengul, nucul și provitamina B5 fac minuni în această privință, fortificând rădăcina firului de păr și oferind în același timp strălucire;
  • Măști pentru păr uscat – Aloe vera acționează instant asupra firului de păr, hidratând intens, în timp ce proteinele de soia refac fibra capilară din interior, mărindu-i elasticitatea;
  • Măști pentru păr cu vârfuri despicate – vopsirea repetată a părului poate conduce la păr deteriorat, cu vârfuri despicate și aspect neplăcut, însă produsele pe bază de cocos și avocado natural, destinate podoabei capilare, ajută mult în rezolvarea acestor probleme;
  • Măști pentru păr subțiat, ce se electrizează rapid – keratina este ingredientul secret și, deoarece formează la suprafața firului de păr un strat protector, ajută la creșterea densității și grosimii acestuia;
  • Măști pentru păr deshidratat, ce se rupe ușor – uleiul de argan, datorită conținutului ridicat de vitamina A, E și F, Omega 3, Omega 6, Omega 9 și antioxidanți nu doar că ajută la hidratarea părului, ci reduce semnificativ numărul de fire de păr rupte.

Un păr frumos are nevoie de îngrijire naturală

În alegerea măștii de păr ideale nu trebuie să se omită un lucru – ingredientele pe care aceasta le conține. Este extrem de important ca acestea să fie naturale pentru a se obține rezultate excelente. Și locul de unde acestea provin poate face diferența în ceea ce privește rezultatele dorite, de aceea este important să se aleagă o marcă cunoscută, renumită în aria sa de activitate pentru responsabilitate și standarde ridicate privind calitatea.

Mască de păr sau balsam – ce să aleg?

Multe persoane au tendința să confunde masca de păr cu balsamul. Deși amândouă doresc același lucru – să hidrateze, masca de păr o va face în profunzime datorită cantității mai mari de ingrediente nutritive pe care o conține.

Atunci de ce să mai achiziționăm balsam? Balsamul are rolul său, esențial în menținerea unui păr sănătos și trebuie utilizat zilnic. El nu trebuie să încarce foarte tare firul de păr și se aplică doar pe vârfuri, fiind ideal să se acorde atenție deosebită clătirii pentru a se evita obținerea unui păr lipsit de volum, care nu pare că a fost spălat.

De asemenea, este recomandat ca atât balsamul, cât și masca, să lucreze împreună pentru obținerea unor rezultate bune. Masca trebuie aplicată o dată pe săptămână și, pe lângă problemele specifice pe care le rezolvă, are rolul de a oferi protecție părului împotriva diverșilor factori de stres din partea mediului extern sau a modului în care se face stilizarea.

Leave a Reply