Criterii pentru alegerea unui reductor melcat – recomandari de la specialisti

Echipamente mecanice responsabile cu reducerea turatiilor la motoare, reductoarele, reprezinta o necesitate ce trebuie indeplinita prin raportarea la o serie de criterii bine determinate.

Fiecare categorie de motoare electrice vine in variante standard, prezentand turatii care incep de la 750 rpm. Acestea variaza si pot fi de 3000 rpm, 1500 rpm, 1000 rpm sau valoarea initial mentionata.

Cand este necesar un reductor melcat? Intocmai in momentul in care se doreste reducerea turatiilor de la motor. De obicei pot sa reduca de la 1.5, 1.7, 2 ori pana la turatii reduse de mii de ori, dupa necesitate.

Odata cu reducerea acestora va creste cuplul. Este recomandat a folosi reductoare acolo unde actionarile trebuie sa se realizeze cu turatii mici.

Spre exemplu, in cadrul motoarelor din dotarea benzilor transportoare sunt necesare astfel de adaptari. Se folosesc si in cazul lifturilor, a elevatoarelor, in cazul masinilor de indoit tevi, scari rulante, masini de amestecat din industria alimentara, spalatorii auto etc.

Cum si de unde alegi motorul melcat?

Recomandarea mea vizavi de o asemenea achizitie este Bracomotoarelectrice.ro. Acest magazin comercializeaza reductoare melcate, ce prezinta caracteristici variate, dupa necesitate:

Puterile pot fi cuprinse intre 0.09 si 7.5 Kw. Poate fi vorba despre cupluri nominale ce au intre 26 – 640 Nm, rapoartele de reductie pot fi intre i7 si i100.

Reductoarele propuse in cadrul acestui magazin de specialitate prezinta un design modern, au o forma cubica, ceea ce favorizeaza fixarea universala. Dispun de carcase confectionate din aluminiu de calitate sporita, ceea ce asigura o greutate corespunzatoare si impiedica totodata si ruginirea.

Alegerea reductorului trebuie sa tina cont de o serie de criterii, pe care de altfel optiunile de pe site-ul mentionat le indeplineste.

Conteaza asadar ca zgomotul produs sa fie minimum pe intreaga durata a functionarii. Bineinteles ca intentia este de a obtine un randament optim si, pe cat este posibil, ca modelul achizitionat sa se plieze pe diverse instalatii de tip universal.

Achizitia se realizeaza numai dupa ce se cunosc 2 aspecte si anume puterea si turatia de iesire a aplicatiei. Motoreductorul trebuie sa fie egal sau mai mare decat puterea instalatiei.

Este un detaliu de avut intotdeauna in vedere. Tot mai mare trebuie sa se prezinte si factorul de serviciu al reductorului. De ce? Pentru ca acolo unde exista un factor de serviciu mic, va fi necesar un reductor mai mare, in ideea de a pastra o putere egala la motor.

Asadar, pentru a alege corect din lista de modele de reductoare, trebuie sa fie determinat inainte de toate factorul de serviciu, prin raportare la conditiile de functionare a acestuia.

Intra aici numarul pornirilor din decursul unei ore, tipul de aplicatie, durata de functionare a acestuia, precum si tipul de sarcina. Trebuie sa stii daca este vorba despre una uniforma, variabila sau in variatii puternice.

Nu in cele din urma trebuie sa ai in vedere cuplul nominal la iesirea din reductor. Este de asemenea un factor important la care trebuie sa te raportezi si care trebuie sa corespunda cu turatia de iesire n2 solicitata.

In cazul in care toate aceste informatii sunt prea multe de asimilat si nu crezi ca te descurci sa faci o alegere in ceea ce priveste reductorul, iti recomand serviciile si consultanta specialistilor din spatele site-ului bracomotoareelectrice.ro.

Leave a Reply