Cele mai frecvente intrebari despre centralele Liepsnele

Inainte de a face alegerea tipului de cazan cu ajutorul careia sa iti incalzesti casa este firesc sa iti pui mai multe intrebari. Indiferent daca alegi acum sistemul de incalzire al casei sau te tenteza schimbarea sistemului actual cu unul mai eficient si mai economic, inainte de a lua o decizie trebuie sa te documentezi cat mai bine.

Un cumparator chibzuit va lua fiecare tip de centrala in parte si va analiza avantajele si dezvantajele folosirii tipului respectiv.

Impreuna cu specialistii de la www.centrale-lemne-liepsnele.ro am decis sa vorbim despre centralele pe lemne. Mai exact, vom lua cele mai frecvente intrebari despre centralele pe lemne Liepsnele si vom oferi raspunsuri.

Cat de des ar trebui sa curat centrala?

Atunci cand alegi sa folosesti o centrala pe lemne trebuie sa aloci putin timp pentru sarcinile de intretinere ale acesteia. Chiar daca nu sunt foarte complicate si nu necesita foarte mult timp, acestea sunt foarte necesare atunci cand iti doresti sa te bucuri in continuare de un randament sporit dar si de o functionare in siguranta.

Producatorii centralelor Liepsnele recomanda efectuarea de verificari regulate, cel putin o data pe luna. Atunci cand se fac verificarile trebuie pus accent pe sistemul de evacuare, pe peretii cazanului precum si pe cosul de fum.

Daca sunt descoperite depuneri, acestea ar trebui indepartate.

Producatorii spun ca, daca instalarea a fost facuta respectand manualul tehnic, nu ar trebui sa apara depuneri de gudron. Totusi, recomandarea noastra este sa fiti preventivi si sa faceti mici inspectii frecvente, deoarece este mai bine sa previi decat sa repari.

Ce lemn de foc ar trebui sa cumpar pentru alimentarea centralei?

In general aproape orice tip de lemn poate fi folosit pe post de combustibil pentru centrala, atata timp cat acesta este de esenta tare si este uscat.

Folosirea lemnului umed poate cauza foarte multe probleme, precum fumul excesiv si cantitati mari de depuneri, motiv pentru care ar trebui sa eviti alimentarea centralei termice cu lemn de o umiditate ridicata.

Ce e de facut atunci cand se observa o scadere de randament a centralei?

In urma unei utilizari necorespunzatoare ar putea fi observata o scadere de randament a centralei. In acest sens ar trebui efectuate cateva verificari.

Mai intai ar trebui sa verifici cosul de fum. Daca acesta nu a fost curatat prea bine, sau chiar deloc, tirajul ar putea fi redus, ceea ce cauzeaza eficienta scazuta a centralei.

Mai poti verifica si debitul din sistemul de incalzire. Acesta ar trebui sa respecte nivelul recomandat de catre manualul tehnic. In cazul in care este mai mare, poti folosi robinetul de reglare a debitului.

Randamentul scazut ar mai putea fi consecinta utilizarii lemnului necorespunzator, cu o umiditate prea mare.

Ai mai putea fi nemultumit de randamentul centralei si in cazul in care ai ales un model care nu corespunde necesitatilor tale.

Pot folosi chiar si brichetele de rumegus pentru alimentarea centralei?

Brichetele realizate din rumegus sunt tot mai des intalnite prin comert si reprezinta o alegere tot mai des intalnita in randul detinatorilor de centrale Liepsnele. Mai mult decat, brichetele din rumegus sunt un combustibil ecologic, iar randamentul pe care il ofera prin ardere este unul foarte bun.

Acestea sunt cele mai frecvente intrebari pe care le auzim despre centralele Liepsnele, iar raspunsurile oferite speram sa fie de mare ajutor.

Leave a Reply