Cat costa un cos centrala pe peleti?

Centrala pe peleti este una dintre cele mai bune si mai ecologice variante de incalzire pentru vremurile noastre. Nu toate centralele insa, vin la pachet si cu cosul pentru centrala pe peleti. De aceea, el trebuie achizitionat separat. Vom vedea mai jos cat costa un cos centrala pe peleti.

Cat costa un cos centrala pe peleti?

Aceste cosuri pentru centralele pe peleti sunt de doua lungimi, in primul rand. Trebuie avut in vedere acest aspect atunci cand achizitionam. Este posibil sa fie nevoie de mai multe piese pentru a instala evacuarea cum trebuie.

Exista cos centrala pe peleti cu lungimea de 50 de centimetri si, de asemenea, exista cos centrala pe peleti cu lungimea de 100 de centimetri, adica un metru.

In functie de locul in care este pusa centrala pe peleti si distanta pana la gaura pe care se monteaza cosul de evacuare, vedem ce fel de cos centrala peleti este necesar. In functie de aceasta caracteristica, pretul variaza.

Spre exemplu, pe shop-einstal.ro gasiti cos centrala pe peleti cu lungimea de 50 de milimetri la circa 40 ron cu tva inclus si cos centrala peleti la un metru cu un pret de aproximativ 60 ron, tva inclus.

Cele doua tipuri  de cosuri pentru centrala pe peleti au diametrul de 80 milimetri amandoua, acesta fiind diametrul standard, folosit de catre producatori.

Pentru realizarea intregului ansamblu mai avem nevoie neaparat si de un terminal pentru cos. Acesta poate sa fie optional dar este cel care salveaza instalatia de foarte multe accidente precum gunoaie care intra pe cos, pasarele care se gandesc sa se aseze acolo etc.

Terminalul pentru cos poate sa fie cu evacuare verticala sau orizontala. Oricare din ele este potrivit si are diametru de 80 de milimetri, precum orice cos centrala pe peleti.

Pretul acestuia variaza intre 40 si 80 ron, in functie de tipul si materialul din care este facut. Pana acum, rezulta ca un cos ventrala peleti costa estimativ 80 ron si 140 ron, in functie de lungime si tipul terminalului ales.

Tot pentru intrebarea cat costa un cos centrala pe peleti putem sa adaugam si costurile adiacente pentru alte piese necesare precum coturile de evacuare, fie de 45, fie de 90 (gradele ungiului in care poate face inclinarea) si care costa aproximativ 40 ron.

In cadrul unei instalatii sunt necesare minim doua coturi de acest fel. Astfel, mai adaugam inca 80 ron, ceea ce inseamna un cost al cosului de centrala cuprins intre 160 ron si 220 ron, cu tva inclus.

Acestor costuri, in functie de nevoi li se mai pot adauga alte coturi sau, in unele cazuri, este nevoie de un teu condens centrala pe peleti, care are si el diametrul de 80 de centimetri si un cost aproximativ de 130 de ron.

Daca schema noastra pentru cosul de centrala pe peleti necesita si asa ceva, putem ajunge cu costuri estimative apriximate intre 300 ron si 350 ron, in functie de locul in care este amplasata centrala pe peleti.

Leave a Reply