Cum sa devii mai increzatoare in tine

Am stat atat de mult in afara zonei mele de confort, incat mi-a devenit greu sa cred ca am avut candva una. Ne luptam atat sa luam parte la o noua situatie sociala, incat pierdem contactul cu ceea ce eu numim copilul din interiorul fiecaruia.

Gandeste-te: nu te-ai nascut cu aceasta dificultate. Cand erai copil, alergai fericit in jur, vorbeai si te jucai cu oricine. In viata de adolescent si adult avem tendinta de a ne lasa prinsi de ganduri, indoieli noi, si ne simtim desprinsi din perspective noastre cele mai profunde si potential distractive pe care le-am fi putut avea.

Esti importanta

Cand iti vei da seama ca esti importanta si ca tot asa sunt opiniile si povestile tale, increderea va creste in mod natural. Cu cat vei ramane mai mult in legatura cu aceasta idee, cu atat mai repede te vei simti in largul tau in jurul altor persoane. Apeleaza la serviciile unui psiholog daca simti ca este dificil sa treci peste momentele grele.

Viata in societatea moderna este un loc aglomerat. Acest lucru ne conduce la a experimenta lucruri fara a le simti cu adevarat, si care in cele din urma nu sunt atat de importante pe cat le percepem noi ca fiind.

Este vital sa devenim constiente de faptul ca experientele sunt importante. Ele sunt importante pentru tine si sunt importante si pentru alte persoane.

Momente de inspiratie, momente de slabiciune, momente de pasiune, suisuri si coborasuri, greseli si succese, fiecare dintre acestea se adauga la ceea ce esti tu cu adevarat.

Cel mai rapid mod de a intra in contact cu cat de importanta, este enumerarea acestor experiente pe hartie: scrie tot ceea ce ti-ar putea cauza o unda de pozitivism.

Dupa multa perseverenta si practica, in cele din urma vei gasi multe momente ca acestea, in fiecare zi. Actul de a le scrie va atrage atentia asupra faptului ca sunt importante si conteaza.

Cand vorbesti despre aceste experiente cu oameni noi, devii si mai implicata emotional cu importanta lor. Vei observa ca fiind sincera cu tine insati, te vei comporta cu mai multa incredere.

Pregateste-te sa fii increzatoare

Incepe sa vizualizezi lucrurile care te fac sa ai incredere si permite-ti sa fii recunoscatoare pentru ele. Continua prin vizualizarea unei situatii viitoare, sociale si pune-te intr-o versiune finala mai increzatoare in sine. Inchipui-te zambitoare, interactionand si distrandu-te.

Repeta pasii de mai sus de mai multe ori pe zi, la fel cum un atlet se pregateste mental pentru marele eveniment. Viziunile si pregatirea vor instala o incredere sociala de nezdruncinat in tine.

Este important sa ne vedem acolo in mintea noastra in primul rand, astfel incat sa stim cum sa reactionam atunci cand in cele din urma vom ajunge acolo.

Leave a Reply