Aspecte de urmarit pentru a dota masina cu pneurile de iarna potrivite

Evident ca atunci cand apar schimarile de temperatura si in conditiile de mediu, respectiv cand se instaleaza iarna si frigul va trebui sa inlocuiesti pneurile de vara cu cele de iarna. De obicei pragul care impune aceasta schimbare este scaderea temperaturilor sub 7 grade Celsius.

Daca esti sofer si detii un automobil, neaparat trebuie sa ai in vedere aceasta operatiune, de a achizitiona un set potrivit de caucicuri.

De altfel nici nu este potrivit sa iesi cu masina daca nu e echipata corespunzator pentru ca nu dispui de siguranta in trafic, dar nici calatoria nu va fi una eficienta si confortabila.

Daca vei cere parerea specialistilor unui magazin piese auto si anvelope iti vor spune ca nu merita deloc sa te expui unui astfel de risc, mai ales ca a circula iarna cu anvelope de vara deja implica un consum mai mare de carburant.

Sunt mai multe aspectele care vor influenta alegerea unui set de anvelope. Daca vrei sa faci o investitie care sa merite, respectiv sa cumperi cauciucuri pe care sa le poti folosi si anul viitor, recomandarea mea este sa ai in vedere aspectele mai jos mentionate.

De altfel, intra pe site-ul Quartzauto.ro – un magazin piese auto specializat – in sectiunea dedicata anvelopelor pentru a descoperi optiuni variate de produse.

La ce sa te raportezi in alegerea pneurilor de iarna?

Numai raportandu-te la o serie de factori importanti vei bifa o alegere corespunzatoare din multitudinea de optiuni cu care esti intampinat de magazinele de specialitate.

Uita-te dupa simbolul imprimat pe suprafata anvelopelor. Iti dai seama ca este setul potrivit cand pe acesta gasesti inscriptia fulgului de nea.

Inseamna ca poti circula legal pe strada cand langa fulg se regaseste si unul dintre simbolurile – M+S, M.S., MS, respectiv M&S – asta iti indica faptul ca sunt cauciucuri pentru noroi si zapada.

Regasesti articole in acest sens si in magazinul despre care am mentionat anterior, ce dispun de astfel de inscriptii care iti indica pneuri omologate in acest sens.

Mare atentie la dimensiuni insa pentru ca fiecare model de autoturism vine cu specificatiile sale. Le gasesti mentionate in cartea tehnica a masinii.

Urmareste eticheta pneurilor pentru a afla ce caracteristici prezinta acestea, referitoare la siguranta si la mediu. Astfel, te va interesa sa stii despre cele 3 criterii standard – nivelul de zgomot, distanta de franare pe suprafete umede si consumul de carburant.

Vizavi de acest din urma aspect, te intereseaza graficul reprezentat de o scara colorata, cand este A – inseamna ca asigura un consum minim de combustibil si cand este G eficienta este cea mai scazuta.

Ai in vedere si capacitatea anvelopei de a asigura o distanta de franare minima, mai ales cand carosabilul este ud. Aceasta poate prezenta o diferenta enorma, de pana la 18 m mai scurta cand ai in dotare pneuri clasa A (alaturi de ABS), fata de pneuri clasa G.

Verifica codul DOT, care este stantat pe pneu, pentru a te asigura ca nu este expirat. Gasesti anvelope ale unor producator consacrati in acest sector la QuartzAuto.

Leave a Reply