Sfaturi pentru un interviu in video

Aveti un interviu video pe agenda dvs.? Deoarece angajarea devine globala si mai multi angajati lucreaza de la distanta, interviurile video au devenit obisnuite.

Pentru angajatorii de conducere, acestea reprezinta o modalitate de a efectua rapid interviuri in primul rand, cu exceptia costurilor de transport si de a incepe procesul de intervievare mult mai rapid decat planificarea interviurilor in persoana. Aceleasi reguli se aplica si pentru un interviu la Money Studio videochat.

Sfaturi pentru un interviu de succes

Cheia succesului unui interviu video este de a practica in prealabil, astfel incat sa evitati problemele tehnice si sa va simtiti increzatori in acest proces.

Consultati urmatoarele sfaturi pentru a va asigura ca aveti succes la acest tip de interviu. Tine minte; un interviu video are o greutate mult mai mare ca un interviu efectuat in persoana, deci veti dori sa va asigurati ca sunteti bine pregatit sa avet un interviu de la distanta.

Advance Planning

Pentru un interviu in biroul companiei, ajungeti devreme, deci aveti timp sa va aflati. Cereti asistenta daca nu sunteti sigur cum sa utilizati echipamentul. Chiar daca credeti ca va puteti da seama, este bine sa cereti o privire de ansamblu rapida.

Pentru un interviu video la domiciliu:

Daca utilizati echipamentul propriu, efectuati o incercare de proba o zi sau doua inainte de interviu.

Configurati aparatul foto si orice set de casti sau microfon, ca si cand urmati sa faceti interviul real. Daca este posibil, utilizati aceeasi tehnologie video pe care o veti utiliza in timpul interviului real.

In acest fel, nu veti avea probleme de instalare sau probleme de parola din ultima clipa chiar inainte de interviu.

Camera dvs. ar trebui sa fie la nivelul ochilor (nu mai sus sau dedesubt). Un aparat de fotografiat prost plasat poate duce la aparitia unor balbe sau umbre ciudate. Verificati pentru a va asigura ca echipamentul dvs. de sunet functioneaza corect.

Indiferent de locatie, asigurati-va ca trimiteti orice material (CV, portofoliu etc.) de care recrutorul are nevoie in prealabil.

Aspect

In timpul testului, analizati fundalul care apare in videoclip. Pare a fi aglomerat sau distractor? Planificati ca fundalul dvs. sa fie ordonat. Un perete simplu este ideal sau o setare de birou.

Fiti atenti si la iluminat. Nu doriti sa aveti surse de lumina in spatele dvs., deoarece va va lasa fata in umbra.

In ziua interviului, imbracati-va profesional, purtand aceeasi imbracaminte de interviu pentru un interviu in persoana.

In timp ce unghiul camerei ar trebui sa va arate de la talie in sus (fata ta este punctul focal real) daca exista vreo posibilitate va trebui sa stai in picioare, asigurandu-ti ca pantalonii sau fusta ta sunt profesionisti.

In timpul interviului video

Asigurati-va ca masa si imprejurimile dvs. sunt curate si ingrijite. Nu vrei sa distragi intervievatorul.

Daca intervii la domiciliu, asigurati-va ca va aflati intr-un spatiu linistit, fara caini care latra, copii, muzica sau alte sunete. De asemenea, opriti telefonul si toate alertele de pe computer pentru a evita sa va aruncati prin e-mailuri sau mesaje instantanee in timpul interviului.

Microfonul va ridica orice zgomot din camera, asa ca nu atingeti stiloul sau hartia de amestecare.

Leave a Reply