Lenjerii de pat confectionate din materiale naturale

Cele mai apreciate lenjerii de pat sunt fara doar si poate cele confectionate din materiale naturale, motiv pentru care in continuarea acestui articol vom discuta despre astfel de accesorii pentru pat.

Cel mai apreciat material natural din care se pot confectiona astfel de accesorii pentru pat este bumbacul, motiv pentru care majoritatea persoanelor cauta lenjerii de pat bumbac.

Bumbacul este un material care ii permite pielii sa respire, este un material calduros iarna si racoros vara, este un material perfect pentru persoanele alergice, este un material care nu produce iritatii, si cel mai important este un material rezistent si usor de intretinut.

Magazinele online printre care si www.patulmeu.ro comercializeaza lenjerii de pat din diferite tipuri de bumbac, iar in continuare vom vedea care sunt cele mai cautate tipuri de bumbac.

Bumbac egiptean

Aceasta este cea mai inalta calitate bumbac disponibila in foi si poate fi destul de scumpa, de obicei realizata cu un capat extra-lung. Asteptati-va la un material moale si la o tenacitate incredibila.

Pima / supima

Supima este numele de marca pentru bumbac american Pima, cunoscut pentru rezistenta si durabilitate. Este o fibra de bumbac cu capat lung, care produce o tesatura super-moale si un luciu subtil. Este un bumbac de inalta calitate, care insa are un pret mai mic decat bumbacul egiptean.

Flannel

Discutam in acest caz despre foi de bumbac realizate cu o tesatura simpla sau twill si sunt sensibile, moi si pliabile.  Spre deosebire de alte tipuri de materiale de asternut, calitatea flanelului este masurata in uncii pe metru patrat, in loc de numarul de fire.

Bumbac satinat

Discutam despre un material natural deasemenea, care insa este mai greu decat alte tesaturi, facandu-l o alegere buna pentru persoanele care se racesc cand dorm. Este cel mai putin durabil dintre cele trei tipuri de bumbac despre care am discutat anterior.

Bambusul este un alt material natural din care se confectioneaza lenjerie de pat. In timp ce bambusul poate fi facut in tesatura, de obicei este destul de rigid si dur. Cel mai adesea, ceea ce gasesti etichetat ca “bambus” este de fapt raion.

Acest lucru inseamna ca pasta de bambus a trecut printr-un proces chimic pentru a dizolva pulpa, a-l solidifica si apoi a-l roti in fire.

Acest proces implica substante chimice nocive si este potential dificil pentru mediu, facand foile de bambus mai putin ecologice decat afirma producatorii sai. Cu toate acestea, produce o tesatura foarte moale, durabila si matasoasa. Bambusul este la fel de respirabil ca si bumbacul si se simte bine fata de piele.

Astfel de accesorii de pat pot fi confectionate si din matase. Matasea este o fibra luxoasa, moale, produsa de viermi de matase. De asemenea, matasea este in mod natural hipoalergenica, insa marele sau dezavantaj este pretul, insa nu trebuie sa uitam nici faptul ca matasea este un material delicat, care necesita o ingrijire mai detaliata.

Exista deasemenea lenjerii de pat care pot fi confectionate din in, iar acestea sunt racoroase vara si calduroase iarna, sunt rezistente in timp si nu sunt greu de intretinut.

Leave a Reply