Piese BMW

Masina este o necesitate la casa omului, asa ca fiecare dintre noi ne vom indrepta atentia spre o masina pe care ne vom permite sa o intretinem, si pe care o vom folosi in viata de zi cu zi.

Atunci cand vine vorba despre tineri, acestia isi indreapta atentia spre masinile fabricate de catre BMW, pentru ca acestea sunt la moda in randul tinerilor, si sunt considerate speciale din mai multe puncte de vedere.

Tractiunea spate face ca masinile de la BMW sa fie diferite de majoritatea masinilor de pe piata care au tractiunea fata. Distributia este pe lant si nu pe curea la fel ca in cazul celor mai multe masini de pe piata, asa ca la achizitionarea unui model second hand, cumparatorul scapa de o cheltuiala privind inlocuirea distributiei.

Autoturismele celor de la BMW sunt diferite de celelalte masini de pe piata si le ofera soferilor o placere de nedescris de a conduce, insa exista si soferi care evita modelele BMW datorita faptului ca intretinerea acestor masini este mai scumpa decat intretinerea altor masini.

Atunci cand discutam despre intretinerea masinilor BMW cu siguranta nu ne referim doar la revizii BMW si piese BMW, ci si la consum si la alte taxe (impozit, rca, CASCO).

Cei mai multi soferi care evita sa isi cumpere autoturisme BMW sunt speriati de eventualele preturi pentru piese auto Bmw, insa nu toate piesele sunt foarte scumpe.

De exemplu, un set de discuri de frana fata, sau un set de discuri de frana spate alaturi de placutele de frana, cu siguranta nu costa o avere. Probabil aceste piese vor avea preturi identice cu piesele unui autoturism Audi din aceiasi gama, sau cu piesele unui model de la Mercedes.

Deasemenea, un capat de bara pentru un model BMW, cu siguranta nu este mult mai scump decat un capat de bara pentru un model Volkswagen Passat de exemplu, fireste daca discutam despre masini fabricate in acelasi an.

Daca un capat de bara pentru un model VW Passat costa de exemplu 40 de lei, mai mult ca sigur un capat de bara pentru un model BMW 320D costa aproximativ 50 de lei, deci nu este foarte mare diferenta.

Deasemenea, daca in timpul reviziei s-a constatat faptul ca un model BMW are nevoie de o bujie noua, cu siguranta pretul acesteia nu este cu mult mai mare decat pretul unei bujii pentru un alt model din acelasi segment de piata.

Preturile filtrelor si ale uleiurilor la fel, nu sunt mult mai scumpe pentru modelele BMW decat pentru modelele Audi de exemplu, poate sunt chiar mai ieftine, in functie de tipul uleiului si a filtrelor.

Ei bine, acestea sunt doar cateva exemple pentru ca oamenii sa inteleaga ca atunci cand vine vorba despre masini, nu exista diferente mari intre piesele BMW si piesele altor masini din acelasi segment de piata si cu aceiasi vechime.

Exista diferente de preturi intre piesele BMW si piesele Skoda de exemplu, sau Opel, insa calitatea este in favoarea pieselor BMW, iar intre masini nu prea exista grad de comparatie.

Leave a Reply