Cum exploatezi corect un foraj de alimentare cu apa

Daca te intereseaza un foraj de apa sau deja ai avut in vedere un astfel de proiect, atunci neaparat trebuie sa te pui in tema si legat de exploatarea acestuia. In mod normal afli datele cele mai importante vizavi de asta de la specialistii care ti-au executat lucrarea.

Sigur nu mai ai astfel de intrebari daca firma ce ti-a prestat serviciile este EcoDrillForaje.ro. Pentru ca se intampla sa existe nelamuriri sau intrebari ulterioare vizavi de acest subiect, iti prezint mai departe cateva detalii oferite de echipa de experti mentionata.

Exploatarea unui foraj de alimentare cu apa trebuie realizata intotdeauna respectand o serie de aspecte. Spre exemplu, la intervale mari de la executarea sa, va fi necesara operatiunea de denisipare. Pot aparea probleme la nivelul pompei, a filtrelor si nu numai, iar fiecare in parte va trebui intampinata cu responsabilitate.

Totul despre exploatarea corecta a unui foraj puturi apa

Din momentul in care echipa de specialisti in foraje puturi apa ti-a predat lucrarea, este necesar sa pompati o cantitate pe cat posibil de mare de apa. Aceasta procedura se realizeaza pentru un timp cat mai indelungat. Trebuie sa atinga debitul maxim notat in fisa forajului.

Motivul pentru care e necesar sa realizezi aceasta operatiune este destul de evident. Iata o scurta explicatie mai departe. Directia in care curge acviferul in pamant este una singura. Deci, acesta realizeaza transportul de apa. In cadrul forajului exista acele fantane taiate in plastic – filtrele, care sunt introduse in pietris la o anumita adancime.

Exista si nisip, iar acesta se va opri in filtrele functionale introduse de specialisti. Intrucat acele fire fine de nisip nu pot fi impiedicate a patrunde prin filtre, prin foraj implicit, se va realiza decantarea. In unele cazuri, poate fi vorba si despre cimentare. Sunt sanse de a risca o astfel de actiune chiar dupa cateva saptamani sau luni de la intrebuintare. Acest fapt va conduce la blocarea filtrelor.

La ce debit este potrivit a exploata forajul? Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa ti-l ofere specialistii care au executat lucrarea. Avand la baza datele ce au vizat denisiparea cu aer si masuratorile referitoare la punerea in productie a forajului, se va determina si un debit maxim. Exista doua modalitati de a-l determina pe cel optim.

Cand venirea de nisip este masiva atunci cand debitul este crescut in mod treptat, este semn ca curgerea turbulenta a survenit. Trebuie sa se tina cont de faptul ca atunci cand semnul indica ca se pompeaza mai mult in gol inseamna ca s-a produs scaderea lenta, denivelarea in foraj, transformand nivelul dinamic intr-un debit constant.

Se vor realiza pomparile necesare, dintre strat si pietrisul cuartos, cu ajutorul unui filtru invers. Particulele fine si cele extra fine vor fi blocate de catre filtrul. In acest mod, utilizarea forajului va putea fi realizata timp indelungat fara a necesita denisiparea.

Desigur ca si alte aspecte vor dicta buna functionare a unui foraj. Inainte de toate insa conteaza modul in care a fost realizat, calitatea lui, deci si eficienta pe care o prezinta. Intra in contact cu specialistii ecodrillforaje.ro pentru a te bucura de o functionare optima si de durata.

Leave a Reply