Modele de afaceri pentru care nu iti trebuie bani si punct de lucru

Una dintre primele imagini care iti vin in minte atunci cand te gandesti la lumea afacerilor este aceea a unei cladiri de birouri, in care oamenii vin imbracati la patru ace si in care angajatii robotesc toata ziua la calculator, in spatii mici si bine delimitate. Primul pas este sa va ocupati de infiintarea unui srl.

Este imaginea pe are filmele americane ne-au inoculat-o ani de zile si care mai functioneaza si astazi. Sunt insa afaceri pentru care nu iti trebuie nici sedii somptuoase si nici angajati. E drept, sunt afaceri mici, de familie, dar care iti pot da imensa satisfactie a controlului total asupra deciziilor. Este si cazul intreprinzatorilor individuali sau a persoanelor fizice autorizate, care, prin definitie, sunt propriii lor angajati.

Iar exemple de acest gen pot fi gasite permanent, cu oameni care au inceput afaceri fara niciun ban, dar care au gasit, in final, satisfactia materiala in cea ce fac. Este o diferenta fata de afacerile care necesita din start investitii mari si planuri de afaceri stufoase, ele putand fi pornite fara bani, doar cu forte proprii si cu niste cunostinte solide despre ce anume doriti sa faceti.

Iar in cazul in care va ganditi ca aceste persoane sunt unele care au esuat in alte domenii, va inselati. Dimpotriva, unele au excelat la locul de munca, dar au plecat nemultmite, din varii motive: unii de salariu, altii de conditiile si de programul de munca, iar altii, pentru simplul fapt ca au dorit sa fie pe propriile picioare si sa nu mai depinda de salariul oferit de patron.

Iar printre afacerile care se pot incepe extrem de usor in ziua de astazi, fara prea multe investitii, se numara cele online. Un prim exemplu in acest sens il reprezinta deschiderea unui blog. Multi se gandesc din prima ca vor castiga o multime de bani. Ca in orice domeniu insa, succesul nu vine peste noapte, iar pentru a castiga bani aveti nevoie de o munca sustinuta.

Pentru aceasta nu va trebuie niciun ban. Pur si simplu, puteti inchiria o platforma gratuita pentru gazduirea blogurilor, cu modele predefinite, pe care le puteti personaliza cum doriti.

De asemenea, platformele pentru blogging pot fi usor monetizate, prin vinderea de spatiu publicitar sau prin afilierea la diverse magazine. Totul este sa respectatii termenii si conditiile impuse de acestea, pentru a putea castiga ceva din asta.

O alta activitate pentru care nu aveti nevoie de investitii este ingrijirea copiilor. Pentru femei, acest lucru este ceva natural. Cu totii cred ca am avut grija de fratii nostri cand am fost mici sau de copilul vreunui vecin, atunci cand parintii nostri erau plecati la munca.

Este o modalitate simpla de a obtine un venit sigur, chiar daca unii spun ca aceasta nu este o afacere. Daca detineti suficient spatiu insa, daca aveti o casa incapatoare, puteti primi mai multi copii la dumneavoastra acasa, cu conditia sa le asigurati conditiile necesare de educatie, somn si masa.

Nu in ultimul rand, sunt operatiuni auxiliare pe care le puteti face pe internet contra cost, cum ar fi distribuirea de mesaje si oferte publicitare, testarea de sie-uri sau a diferitor aplicatii pentru dispozitivele mobile. Toate acestea va pot aduce venituri substantiale daca o faceti constant, putandu-va rotunji serios castigurile pe care le obtineti ca blogger.

Leave a Reply