Cum puteti avea apa calda si caldura in casa de la soare?

Desi aparent pare greu de crezut, puteti sa beneficiati de razele fierbinti ale soarelui mai mult decat credeti, dat fiind faptul ca acestea va pot ajuta sa aveti apa calda in locuinta, dar si temperaturi ridicate, asa ca vom discuta mai multe detalii in continuare.

Instalatiile solare de incalzire a apei sau sistemele “termice solare” care se gasesc la Panourisolare.com, utilizeaza caldura libera de la soare pentru a incalzi apa calda menajera. Un boiler conventional sau incalzitor de imersie poate fi utilizat pentru a face apa mai fierbinte sau pentru a furniza apa calda cand energia solara nu este disponibila.

Beneficiile incalzirii solare a apei

  • Apa calda pe tot parcursul anului.  Sistemul functioneaza pe tot parcursul anului, desi va trebui sa incalziti mai mult apa cu ajutorul unui boiler sau a unui incalzitor prin imersiune in timpul lunilor de iarna.
  • Facturi reduse la energie.  Lumina soarelui este gratuita, asa ca odata ce ati platit pentru instalarea initiala, costurile apei calde vor fi reduse.
  • Reducerea amprentei de carbon.  Apa calda solara este un sistem verde, regenerabil si poate reduce emisiile de dioxid de carbon.

Cum functioneaza sistemele solare de incalzire a apei?

Instalatiile solare de incalzire a apei utilizeaza panouri solare, numite colectoare, montate pe acoperis. Acestea colecteaza caldura de la soare si o folosesc pentru incalzirea apei stocate intr-un cilindru de apa calda. Un boiler sau un sistem de incalzire prin imersie poate fi folosit ca un rezervor pentru a incalzi apa in continuare pentru a atinge temperatura dorita.

Exista doua tipuri de panouri solare de incalzire a apei:

  • Tuburi evacuate;
  • Colectoare plate, care pot fi fixate pe placile de acoperis sau integrate in acoperis.

Panourile solare mai mari pot fi deasemenea aranjate pentru a oferi o contributie la incalzirea casei dumneavoastra. Cu toate acestea, cantitatea de caldura furnizata este in general foarte mica si in mod normal nu este considerata utila.

Este incalzirea solare a apei potrivita pentru casa dvs.?

Pentru a stii cu exactitate daca incalzirea solara a apei este ideala pentru dvs., aveti cateva lucruri de luat in considerare:

Aveti un loc insorit pentru a pune panourile solare?  Veti avea nevoie de aproximativ cinci metri patrati de spatiu de acoperis pentru ca panoul sau panourile sa primeasca lumina directa a soarelui in cea mai mare parte a zilei. Panourile nu trebuie insa montate pe un acoperis. Ele pot fi fixate pe un cadru pe un acoperis plat sau atarnate de un perete.

Aveti spatiu pentru un cilindru de apa calda mai mare sau suplimentar?  Daca un cilindru solar dedicat nu este deja instalat, va trebui de obicei sa inlocuiti cilindrul existent sau sa adaugati un cilindru dedicat cu o bobina de incalzire solara.

Cazanul dvs. actual este compatibil cu incalzirea cu apa solara?  Cele mai multe sisteme conventionale de cazan si apa calda sunt compatibile cu incalzirea solara a apei. Daca boilerul dvs. este un cazan combinat (combi) si in prezent nu aveti rezervor de apa calda, este posibil ca un sistem solar de apa calda sa nu fie compatibil.

Leave a Reply