Ce este permisul de trei luni in Israel pentru experti, si cum este obtinut?

Acest articol se refera la permisul de munca pentru experti de trei luni in Israel. In timp ce exista durate diferite ale vizei B1, o introducere relativ recenta (din 2015) este viza de lucru de 3 luni a israelianilor.

Permis de lucru de trei luni in Israel pentru experti

Pentru a obtine acest permis de lucru de trei luni, expertul strain trebuie sa indeplineasca anumite recomandari stabilite de Comitetul Israel Buchris, care au contribuit la stabilirea reglementarilor aplicate la emiterea vizelor de lucru ale expertilor B1.

O cerinta speciala este aceea ca expertul strain trebuie sa prezinte acreditarile care indica domeniul lor de expertiza special. Acestea pot fi acreditari academice sau alte documente care indica pregatirea lor profesionala, dovedind calificarea lor ca expert.

Pentru a obtine acest permis de lucru de trei luni pentru experti in Israel, o cerere trebuie depusa la Departamentul de autorizare din Ierusalim, la Ministerul de Interne al Israelului, asa ca toti cei aflati in cauza pot trece pragul unui birou avocat Israel pentru a primi mai multe informatii si pentru a primi ajutor.

O cerere aprobata este apoi procesata si transmisa consulatului israelian cel mai apropiat de expertul strain din tara de resedinta. O prevedere speciala este ca expertul strain nu trebuie sa se afle in Israel in timpul procesului de inscriere.

O cerere aprobata se incheie cu intrarea in Israel a expertului strain, iar la intrare acest lucrator primeste o viza de lucru B1 pe durata permisului. Aceasta viza poate fi eliberata la controlul de frontiera la intrarea in Israel sau la un minister local al afacerilor la scurt timp dupa sosire.

Probleme legate de permisul de trei luni al muncitorilor in Israel

Salariile: In timp ce majoritatea expertilor straini care obtin vize de tip B1 in Israel trebuie sa fie platiti la un salariu mediu dublu, cei care vin pentru perioade scurte, de exemplu, timp de trei luni sau mai putin, nu au aceleasi cerinte. Astfel, acest lucrator strain expert poate fi platit la salariul minim normal Israelian.

Intrare / iesire: acest permis special de munca pe termen scurt este doar o singura intrare. Astfel, daca expertul strain intentioneaza sa vina si sa plece din tara pe durata muncii sale in Israel, trebuie sa solicite o viza pentru a parasi tara si a se intoarce in acest timp.

Membrii de familie: Lucratorii straini care vin in Israel pentru perioade scurte, de pana la 90 de zile, nu au, in general, permisiunea de a obtine o viza pentru membrii familiei care sa ii insoteasca in tara.

Cu toate acestea, in anumite situatii in care, spre exemplu, expertul strain vine sa lucreze in mediul academic, este posibil sa se solicite cu succes si ca membrii familiei sa obtina vize.

Extensii: In timp ce exista vize de lucru pentru experti B1, care pot fi prelungite pana la 5 ani, acest permis special timp de trei luni sau mai putin nu poate fi prelungit.

Leave a Reply