Topul abilitatilor care-ti asigura o cariera in IT

Exista o lista de competente de nelipsit pentru cei care doresc sa-si dezvolate o cariera in domeniul calculatorelor si al informaticii.

Fie ca sunteti doar la inceput intr-un job de web designer sau sunteti deva incadrat intr-un loc de munca pe o pozitie mai avansata ori va aflati in fata unei reorientari profesionale, pentru a deveni un profesionist IT prin fasttrackit exista competente cheie de care aveti nevoie daca aveti si speranta de a avea succes in aceasta profesie.

Urmatoarea lista de competente, atat tehnice cat si de alt gen, reprezinta unele dintre aceste domenii cheie ale cunoasterii, la care ar trebui sa lucrezi pentru a ti le adauga in repertoriu cand incepi sa lucrezi in domeniul IT.

HTML este insasi baza modului in care sunt construite site-urile web. In acest scop, este unul dintre cele mai importante lucruri pe care un web designer le poate invata si probabil unul dintre primele lucruri pe care le va face.

Chiar daca aveti de gand sa va orientati catre utilizarea altor programe de editare pentru cea mai mare parte a carierei, stiind HTML va va da o intelegere a modului in care internetul functioneaza si va va oferi atat de mult control asupra activitatii, asigurandu-va ca, daca aveti nevoie sa lucrati fara editori la un moment dat, aveti posibilitatea de a face acest lucru.

In timp ce HTML dicteaza structura site-urilor, exista alte programme care se ocupa de aspectul vizual. Ca atare, CSS este un alt limbaj incredibil, cel mai important pe care designerii web il pot invata.

Aceasta este o abilitate imperativa pentru web designeri si pentru cei care isi doresc o cariera in IT prin fasttrackit.org. In timp ce CSS poate fi util pentru dezvoltatorii web din back-end, nu este la fel de important si pentru designerii din fata. Acestea fiind spuse, dezvoltatorii web care cunosc CSS vor fi capabili sa faca aplicatiile lor sa interactioneze mai eficient cu design-ul.

Detinerea unui bun simt de design este important pentru o cariera in IT. Iar consta in mai mult decat pur si simplu a sti care culori iti plac si unde sa le potrivesti. Ar trebui sa fiti constienti de elementele de proiectare, precum si de principiile de proiectare de baza, precum tipografie si cele mai bune practici de aici, modul de utilizare a imaginilor, directoare de layout-uri si multe altele.

In timp ce abilitatile de proiectare nu sunt niciodata un lucru rau de a avut, dezvoltatorii web nu au nevoie de aceasta abilitate la fel de mult, cu exceptia cazului in care lucreaza ca liber profesionist si sunt responsabili pentru toate aspectele crearii unui site, ceea ce inseamna ca nu lucreaza cu un designer separat.

Leave a Reply