Totul despre betonul amprentat

Ca si betonul normal, si betonul amprentat prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje. Asa ca, haideti sa enumeram cateva dintre acestea, pentru a intelege mai bine unele aspecte ce trebuiesc stiute atunci cand se doreste folosirea betonului amprentat.

Betonul amprentat este materialul necesar pentru pavarea si decorarea oricarei curti, deoarece nu se imprastie prin curte si nici nu se lasa in timp. Pe langa faptul ca da o nota maxima de estetica atunci cand este folosit ca pavaj al unei curti, si comparativ cu pavajul din beton simplu sau cu bitumul, pavajul din beton amprentat nu crapa si nu se lasa, betonul amprentat este ideal pentru curtea dumneavoastra. Inca un avantaj al betonului amprentat il constituie si faptul ca acesta se curata foarte usor si nu este nevoie sa fie udat.

Multi doresc sa foloseasca, pentru a aduce un plus de estetica in cazul curtilor caselor lor, gazon. Insa, acestia trebuie sa stie ca gazonul are nevoie de o atentie speciala si trebuie sa fie udat mereu pentru a se putea intretine, insa atunci cand folositi beton amprentat trebuie sa stiti ca acesta nu trebuie udat, iar curatarea lui se face destul de usor cu apa si detergent.

Nici vremea de afara nu reprezinta o problema atunci cand vorbim despre beton amprentat, deoarece, comparativ cu betonul simplu care crapa la temperaturi extreme, cel amprentat are in compozitia sa elemente speciale care ii confera rezistenta maxima impotriva temperaturilor, fie ele prea ridicate sau prea scazute.

Inca un avantaj il constituie si faptul ca betonul amprentat variaza in functie de culori, asa ca indiferent de culoarea cu care doriti sa faceti amenajare alee sau gradina, cu siguranta o veti gasi pe cea dorita. Bineinteles ca si modelele de imprimare ale acestuia sunt diverse, fapt cu ajutorul caruia puteti sa transformati curtea dumneavoastra intr-una de poveste.

In caz contrar altor metode de pavare, despre beton amprentat putem spune ca are un cost de realizare destul de mic, in raport cu gradul mare de rezistenta al acestuia. Chiar si faptul ca puteti imbina utilul cu placutul, adica va veti bucura de un beton rezistent pentru curtea dumneavoastra, iar in acelasi timp aspectul acesteia va fi unul fara margini, poate fi considerat unul dintre marile avantaje ale betonului amprentat.

Bineinteles, atunci cand doriti sa va imfrumusetati curtea casei cu ajutorul betonului amprentat, trebuie sa apelati la o mana de lucru destul de priceputa. Atunci cand mana de lucru nu este una de calitate, pot aparea intr-un timp destul de scurt crapaturi in betonul amprentat din curtea dumneavoastra.

In concluzie, putem spune ca cele de mai sus reprezinta unele dintre cele mai importante avantaje si dezavantaje atunci cand vorbim despre beton amprentat, iar recomandarea este ca inainte sa apelati la pavarea curtii cu beton amprentat sa va documentati destul de bine despre caracteristicile acestuia.

Leave a Reply