Scarile pentru pod, o grija ce nu trebuie minimalizata

Daca te gandesti ca accesul spre podul casei este legat de o simpla scara te inseli. Iti vei da seama cu rapiditate ca din ratiuni practice ai nevoie de scari stabile, rezistente, de o scara pliabila eventual pentru a nu ocupa spatiu inutil.

Asadar, desi scarile pentru pod sau mansarda sunt cale de acces unica de altfel spre zona superioara a casei, exista si pretentii estetice asupra acestora.

Raman in continuare preferate scarile din lemn. Acestea se integreaza usor in orice tip de casa si au avantajul materialului, lemnul fiind recunoscut pentru multiplele sale caracteristici avantajoase.

Cele metalice pot fi o alternativa, in functie si de tipul de casa, de preferintele celui care le utilizeaza. Spre exemplu, in oferta de la Deposib scarile din metal dispun de o tija suport, altele sunt rezistente la foc.

Scara de pod retractabila de la Deposib

Una din optiuni privind scari pod este cea a lemnului. Aceasta se preteaza a fi aleasa pentru incaperi de inaltimi diferite. Modul in care sunt proiectate avantajeaza mai mult decat crezi. Tine cont de fiecare detaliu, pentru ca la folosire acestea isi vor dovedi sau nu utilitatea. Iata cateva caracteristici ale acestor tipuri de scari:

  • Au distanta mica intre ele, astfel ca vei pasi in siguranta.
  • Au 3 parti pliabile, iar capacul este alb, ceea ce inseamna ca se inchide si se camufleaza in tavan, in mod estetic. Acesta joaca rol de usa de pod.
  • Vin asamblate din fabrica, montajul fiind unul rapid si usor.

Daca te gandesti de ce lemnul este o alegere buna, tine cont ca acest material are un aspect placut si in plus rezista foarte bine in timp. Poate fi tratat cu solutii ignifuge de asemenea. Nu favorizeaza condensul, precum se poate intampla in cazurile scarilor din metal spre exemplu.

Structura acestor scari este una rezistenta si poate suporta greutati mari. Faptul ca sunt pliabile este avantajos nu doar din punct de vedere al spatiului, permitand eliberarea lui cand nu ai nevoie de scara. Este vorba si de faptul ca se distribuie masa – greutatea celui care urca pe scara – mai multe puncte. Au rezistenta sporita din acest punct de vedere.

Sfat: desi poate parea ca o scara pentru pod din lemn pliabila se poate achizitiona din magazinele de bricolaj, diferenta de calitate o faci la tipul de lemn si tipul de lucrare.

Tine cont spre exemplu ca scara de mansarda are nevoie nu de prea multa forta sa fie trasa, dar nici nu trebuie sa cada de cum deschizi capacul. Nici intepenita, nici prea lejera cum s-ar spune, sistemul pliabil face si el o diferenta intre scarile de calitate si cele care au rol mai mult de design.

In functie de tipul de spatiu unde va urma sa fie instalata scara de acces pod vei avea nevoie de specificatii despre inaltimea sa, latimea ei.

Accesul simplu si rapid catre zona de mansarda prin scara din lemn va fi o misiune incredintata celor de la Deposib. Vei gasi aici optiuni de scara mansarda Praktiker, scara pod Fakro sau scara pod Hornbach. Oferta lor completa este disponibila aici.

Leave a Reply