Am testat faina de migdale si iata ce recomandari iti fac

Este destul de greu să te dezici de obiceiurile tale şi de ceea ce pare să fie obişnuinţa ta alimentară. Din păcate însă, în societatea actuală suntem asaltaţi de oferte, de alimente procesate, astfel că trebuie ceva mai multă atenţie la alegerile culinare.

Când te gândeşti la făină, crezi că cea neagră este mai sănătoasă. Este discutabil. O alternativă mai bună este faina de migdale. Aceasta este preferată mai ales pentru prăjituri, iar cât despre conţinutul său nutritiv îţi explic în rândurile ce urmează cum stă treaba.

Cum am descoperit făina de migdale

Dulciurile sunt vina păcătoasă a multora, desigur. Dacă doreşti să le faci ca la carte şi să te bucuri de gusturi divin de bune, ai face bine să îţi procuri şi ingredientele indicate. De aceea, la o reţetă aparent banală de macarons, am descoperit că făina de migdale este recomandată.

Ştiai că? Făina de migdale este mai sănătoasă decât cea din grâu spre exemplu, pentru că are în conţinutul său proteine, magneziu, calciu şi vitamina A de asemenea. Are ceva mai multe calorii, de aceea trebuie să fii atent la cantitatea folosită.

Un alt avantaj este reprezentat de faptul că acest tip de făină nu conţine gluten. Dacă ai această problemă, fii sigur că făina din migdale îţi poate fi de folos, substitut al altor tipuri. Cere doar să nu fie folosită la reţete cu drojdie.

Ca bază de aluat pentru diverse dulciuri, făina de migdale este nelipsită. La blaturi şi aluaturi este ideală mai ales pentru că are şi o aromă aparte. Nu te speria, aceasta nu se sesizează în prăjituri, nu este schimbat gustul. Secretul constă în grăsimile care se combină mai bine cu ingredientele pentru prăjituri, de la ouă la lapte sau unt.

Când o vei folosi? Oricând pofteşti la brioşe, biscuiţi, tarte şi clătite.

De unde cumperi faină de migdale

Pentru că sunt magazine de profil, te vei orienta spre acestea. Ţine cont însă că făina de migdale are un preţ  ceva mai mare decât făina clasică din grâu. Preferă să optezi pentru un magazin de încredere, care oferă şi calitatea produselor pe care le comercializează. În acest sens www.Biosano.ro este o recomandare. Vei găsi aici şi migdale de asemenea.

Ţine cont că la nevoie poţi obţine imediat făina din migdale, acasă. Desigur, acest proces implică nevoia de a prepara imediat făina pentru că nu va rezista prea mult timp depozitată – devine râncedă.

Migdale întregi, crude, la diferite gramaje ambalate, ulei de migdale şi faină din migdale, chiar şi produse de îngrijire pe bază de migdale sunt regăsite în oferta de la Biosano.ro.

Asta pentru că după ce le descoperi gustul, le afli secretul nutriţional şi contribuţia la o dietă sănătoasă, vei aprecia orice vine de la migdale. Te cucereşte ce-i drept cu aroma şi textura, sunt o gustare sănătoasă, dar iată că făina din migdale poate fi şi baza unor delicii pe care le poţi prepara acasă.

Când îţi dai seama că nu faci niciun compromis pentru a trăi sănătos, vei introduce mai uşor astfel de produse în rutina ta culinară şi pe rafturile din bucătărie.

Leave a Reply