Cum alegem fotoliul perfect pentru casa noastra

Acum, ca ai canapeaua viselor in sufragerie, este timpul sa te gandesti si la celelalte piese de mobilier care pot transforma o locuinta intr-un camin – si anume la cel putin un fotoliu.

Desi de obicei nu este la fel de scump ca o canapea medie, un fotoliu de calitate care sa reziste costa ceva. De aceea trebuie sa vezi fotoliul ca pe o investitie pentru casa ta, deci este de dorit sa te gandesti exact la ceea ce cauti inainte de a te arunca in primul magazin si a cumpara primul model care ti-a cazut sub ochi.

Dimensiunea, stilul, functionalitatea si materialul folosit la tapiteria fotoliului sunt toti factori extrem de importanti de luat in considerare atunci cand mergi la cumparat mobila.

Cum sa alegi cel mai potrivit fotoliu

Priveste intotdeauna ca un strain dimensiunea si forma camerei si ce paleta de culori ai folosit deja in ea.
De asemenea, trebuie sa te gandesti la ce vei face exact in fotoliul tau. Vrei sa ai un loc unde sa te cuibaresti comod, sa te acoperi cu o patura, sa iti iei o carte buna si un pahar cu vin?

Sau cauti o piesa de rezistenta pentru mobilier pentru a va completa camera de zi?

Daca te afli in prima situatie, ar trebui sa iei in considerare unul dintre modelele de fotolii extensibile. Nu doar ca te vei simti mai confortabil, dar in caz ca ai veun musafir neprevazut, il poti transforma in pat foarte usor.

Fotoliul confort si stiul pentru casa ta

Fotoliile pot fi o modalitate excelenta de a aduce o pata de culoare, stil, textura si detalii in spatiul tau de locuit.
Atunci cand alegi un fotoliu, tesatura potrivita te poate ajuta sa oferi un aspect modern. In acest sens, alege fotolii din tesaturi cum ar fi lana in loc de piele si mergi pe culori vii sau modele distractive.

Daca nu ai cumparat fotoliul ca parte a unui set, nu uita sa iei in considerare stilul oricarui mobilier existent deja. In timp ce stilul “mix si match” poate arata grozav, trebuie sa te asiguri ca amestecul de stiluri pare deliberat – si nu ca si cum ti-ai achizitionat mobilierul de pe marginea drumului.

Cheia succesului unui proiect de “amestecare si potrivire” este de a gasi detalii in material sau in design pentru a se potrivi piesele disparate intre ele, fara a parea primite de pomana.

Marimea

Nu uita sa te gandesti la dimensiunile potentialului ta fotoliu atunci cand vrei sa iti cumperi unul.

Va trebui sa iei in considerare dimensiunea camerei pentru care este destinat, cat de mare este canapeaua si orice alta mobilier, cum ar fi masuta de cafea si standurile TV, comodele, biblioteca si asa mai departe. Si mai trebuie sa te gandesti unde iti vei amplasa fotoliul. Nu vrei ca camera ta de zi sa arate ingramadita si sufocata de mobila, ca un depozit.

Rezistenta in timp

Daca totul a mers asa cum ti-ai planificat si ai reusit sa eviti petele care ameninta viata unui fotoliu, atunci el ar trebui, in mod ideal, sa te tina o viata. Daca nu, pe Settimo gasesti o multime de modele de fotolii si vei avea de unde alege.

Daca nu faci parte din categoria persoanelor cu buget nelimitat care isi permite sa schimbe mobila la cativa ani pentru a fi in trendurile designului de interior, atunci nu are rost sa cumperi un model de fotoliu bazat pe o anumita tendinta, ci iti trebuie un model in care sa te simti confortabil.

Gandeste-te cu grija la modul in care speri ca fotoliul tau va fi folosit in anii care vor urma intr-un colt al sufrageriei tale. Familiile mari sau cele cu copii mici care misuna peste tot ar trebui sa opteze pentru fotolii din materiale durabile, cum ar fi pielea, pentru a evita orice pete sau deteriorari la exterior.

Leave a Reply