3 lucruri de verificat inaintea unui drum lung

De cele mai multe ori, atunci cand planificam o vacanta, aceasta cuprinde inevitabil si drumuri mai lungi, ce necesita un plus de atentie mai ales in ceea ce priveste masina.

Iar pentru ca tot mai multe persoane apeleaza la servicii de tip rent a car, este foarte important sa aveti in vedere anumite criterii cu privire la masina ideala pentru un drum lung.

Dat fiind faptul ca nu exista o masina perfecta, industria fiind in continua evolutie, atunci noi am pregatit cateva criterii de care va sugeram sa tineti cont inainte de a pleca la drum lung.

Starea tehnica a masinii

Indiferent de natura drumului, dar mai ales daca ne referim la unul mai lung, este foarte important ca masina pe care o aveti in dotare sa fie intr-o stare cat mai buna posibil din punct de vedere tehnic.

Va recomandam ca, inainte de a alege o masina, sa verificati cu grija toate elementele ce va pot furniza o stare tehnica degradata. De asemenea, puteti sa va uitati si pe actele masinii, pentru a va asigura mai bine de aceasta.

Traseul de parcurs

Inainte de a portni la drum, este esential sa aveti o idee cu privire la ruta pe care o veti urma. Asadar, planificati din timp traseul potrivit, eventual avand in vedere si alte solutii, in cazul in care veti intampina dificultati.

De exemplu, puteti avea in vedere si cateva rute ocolitoare, daca traseul principal nu poate fi urmat din diferite motive. Cu toate acestea, pentru un plus de ajutor, nu uitati sa va folositi de GPS sau de alte mijloace de acest gen, cum ar fi harta orasului sau a localitatii pe care o veti parcurge, astfel incat sa aveti toate masurile de siguranta.

Apa si mancare

Nu mai trebuie spus faptul ca, la un drum lung, alimentele si apa sunt esentiale. Nu se stie niciodata daca veti gasi un magazin in apropiere la nevoie. Mai mult decat atat, avand aceste lucruri la indemana, nu veti mai pierde timpul pe drum, astfel ca veti ajunge la destinatie in cel mai scurt timp posibil.

In plus, nu este nevoie sa aveti numeroase mancaruri, ci doar o sticla cu apa (eventual si una cu suc daca preferati, insa apa este foarte importanta), cateva fructe sau snacks-uri, in functie de preferintele fiecaruia.

Leave a Reply