Ghid pentru angajarea unui administrator de imobile

Administrarea de imobile este un termen larg care se aplica la multe aspecte care vin odata cu responsabilitatea detinerii unei proprietati.

Aceasta cuprinde mai multe activitati care variaza de la operatii de intretinere a proprietatii cum ar fi reparatii la cladiri si mentenanta acestora, colectarea chiriilor de la ocupantii spatiilor si pana la platile efectuate catre furnizori sau supravegherea angajatilor.

Aceste ultime aspecte se refera la proprietati mari unde este necesara prezenta unui administrator ce ofera servicii de administrare asociatii de proprietari, deoarece proprietarul nu are experienta suficienta si nu se poate descurca cu volumul de munca care decurge din exercitarea atributiilor de serviciu.

Proprietarul poate sa transfere doar o parte din responsabilitati asupra unei alte persoane sau poate delega catre agent toate sarcinile care decurg din activitatea de inchiriere de imobile.

De asemenea, un administrator de imobile poate sa aiba atributii care sa includa cumpararea sau vanzarea unei proprietati precum si negocierea cu chiriasii existenti sau cautarea posibililor chiriasi.

Cautarea unor proprietati care sa fie inchiriate este una dintre atributiile principale ale acestui tip de management si poate fi practicat atat in zonele urbane cat si in zone rurale.

Exista niste conditii anume si niste circumstante in care dumneavoastra trebuie sa angajati un administrator de imobile. Aceasta situatie apare in special atunci cand dispuneti de o proprietate pe care doriti sa o inchiriati dar nu cunoasteti procedurile, legile si cele mai bune posibilitati de a dezvolta o afacere.

De asemenea, se aplica daca o persoana detine o proprietate mare sau mai multe proprietati mici si nu poate administra eficient toate subdiviziunile.

Un administrator de imobile are mai multe atributii. Cel mai important rol pe care trebuie sa si-l asume este sa faca legatura intre proprietar si chiriasi care iau spre inchiriere imobilul. Una dintre principalele sarcini este si asumarea responsabilitatii pentru toate aspectele legate de litigii.

Uneori, este nevoie de un consilier juridic in probleme mult mai complexe si acest lucru se poate realiza prin apelarea la o firma de asistenta juridica.

Cu toate acestea, un administrator ce ofera servicii de administrare asociatii de proprietari si locuinte individuale este instruit in legatura cu procedurile legale referitoare la eventualele evacuari, refuzuri de achitare a cuantumului chiriei, hartuiri, schimbari ale serviciilor.

De asemenea, agentul este responsabil pentru a se asigura ca toate lucrarile de mentenanta si reparatiile sunt executate in respectiva cladire.

In cazul in care este vorba de un spatiu comercial, atunci administratorul de imobile este responsabil pentru angajarea si concedierea tuturor angajatilor care lucreaza acolo. Exista situatia in care agentii pot fi singurii raspunzatori de aceste aspecte sau, uneori, proprietarii vor sa aiba un cuvant de spus.

Un administrator de imobile este responsabil pentru a face publicitate proprietatii si a atrage interesul fata de aceasta. Cu alte cuvinte, este posibil sa cheme anumite persoane care sa inspecteze cladirea si sa vada la fata locului avantajele pe care le ofera.

Daca inca cauti servicii de administrare asociatii de proprietari poti incerca sa vezi aici toate serviciile oferite de catre Digitalproperty.ro pentru o posibila colaborare.

Leave a Reply