Alege o viata sanatoasa prin cultivarea legumelor proprii

Alimentatia a devenit astazi una dintre cele mai importante probleme ale omenirii. Nu atat prin lipsa ei, ci dimpotriva. In tarile dezvoltate, asistam la un surplus de alimente, multe dintre acestea sfarsind la cosul de gunoi, neapucand sa fie consumate. In toata aceasta epoca a consumismului, a aparut astfel nevoia de a manca mai putin si mai sanatos, reducandu-se astfel risipa de alimente.

Aceasta in conditiile in care exista inca suficiente zone de pe Glob unde foametea face ravagii in randul populatiei. In schimb, in cazul populatiei occidentale insa, asistam la o multime de boli aparute tocmai din cauza excesului de alimente, cele mai multe nesanatoase. Asa asistam la obezitate sau boli ale aparatului digestiv, care au la baza si o alimentatie sanatoasa.

Care este solutia in acest caz? Multi ar spune ca putem incepe prin cultivarea propriilor legume in gradina noastra sau chiar in ghivece special amenajate. Daca apelezi la un magazin seminte legume specializat, vei gasi absolut tot ceea ce te intereseaza.

Iar pentru a nu cauta acul in carul cu fan, trebuie spus ca aveti astazi la dispozitie magazine seminte legume pe internet precum Nuoricum.ro, de unde va puteti procura absolut tot ceea ce aveti nevoie pentru o cultura de legume sau de orice alte plante.

Consultanta gratuita

Primul lucru de care il veti beneficia odata ce intrati pe un site specializat in seminte legume este consultanta. Aceasta va va fi oferita in mod gratuit de catre operatorii site-ului sau direct de catre vanzator, in cazul in care optati sa discutati telefonic.

De asemenea, puteti transmite mesajele voastre si prin posta electronica, la care veti primi raspunsuri in cel mai scurt timp. Aveti aici avantajul ca, spre deosebire de taranii care vand seminte in piata, in acest caz veti beneficia de consultanta oferita din partea unui specialist, care va poate prezenta avantajele si dezavantajele fiecarui tip de seminte.

Vase si consultanta pentru amenajarea de sere

Legumicultura nu se rezuma insa numai la achizitia si plantarea de seminte. Acestea trebuie ingrijite ca la carte pentru a avea o productivitate satisfacatoare, drept pentru care la orice magazin seminte legume veti putea gasi si vasele speciale in care veti putea incepe plantarea. Acestea sunt calibrate conform nevoilor dumneavoastra, pe dimensiuni, cu tavi pentru hranirea si irigarea plantelor.

Daca doriti o cultura pe o suprafata ceva mai mare, atunci aveti si posibilitatea infiintarii unei sere sau a unui solar. Specialistii de la magazinele de seminte va vor pune la dispozitie datele si kit-ul necesar pentru infiintarea unui solar.

Acesta are avantajul ca mentine o temperatura oarecum constanta fata de mediul exterior. In plus, plantele tale vor fi ferite de inghet si alte intemperii, precum ploile torentiale sau grindina, care in ultimii ani a devenit un dusman constant al culturilor agricole din tara noastra.

Leave a Reply