Trei idei preconcepute despre chatbot cu care se confrunta agentiile de web design

Detinerea si gestionarea unui site de succes sunt doua etape foarte dificile, insa, cu putina informare si siguranta de sine, lucrurile pot fi trecute cu brio.

Din pacate, in ceea ce priveste antreprenorii incepatori, lucrurile sunt mult mai dificile, tocmai pentru ca acestia sunt, de cele mai multe ori, dezinformati, recurgand la decizii pe care ulterior le regreta.

Iar una dintre aceste decizii foarte des judecate este utilizarea unui chatbot. De aceea, pentru ca ne dorim sa fiti intotdeauna informat, astfel incat afacerea dumneavoastra sa poata creste, in articolul de astazi vom prezenta trei mituri foarte des intalnite, cu care agentiile de web design s-au confruntat cel putin o data. Cu siguranta le-ati auzit si dumneavoastra! 

Este inutil

Una dintre cele mai des intalnite dezbateri cu privire la chatbot este utilitatea sa pentru o afacere, cele mai multe persoane considerandu-l o pierdere de bani. De fapt, lucrurile nu sunt absolut deloc asa.

Daca in cazul serviciilor de customer care, majoritatea dintre acestea au un program bine definit, de cele mai multe ori de luni pana vineri, de la ora 8:00 la 16:00, chatbot-ul nu trebuie sa respecte acest program. Astfel, acesta este disponibil 24 de ore din 24, pentru ca utilizatorul sa beneficieze de tot suportul de care are nevoie in timpul navigarii pe site.

Nu sunt bagati in seama de public

Daca chatbot-ul este construit asa cum trebuie, astfel incat sa ofere raspunsuri clare la orice intrebare posibila pe care ar putea sa o aiba un utilizator, atunci acest mit cade din start.

Din pacate, inca se mai regasesc site-uri ce au un chatbot destul de invechit, care se blocheaza sau care nu poate oferi raspunsuri clare si concise la intrebarile publicului, intrebari care, de cele mai multe ori, sunt destul de simple. Atunci da, putem spune ca chatbot-ul nu face decat sa incurce buna desfasurare a site-ului.

Este bun la toate

Desi ne-am dori ca aceasta afirmatie sa fie adevarata, din pacate, chatbot-ul nu a ajuns inca la performanta de a face orice. Chiar daca inteligenta artificiala este intr-o continua dezvoltare, inca nu s-a inventat un robot care sa poata gestiona situatiile dificile cu care se poate confrunta o afacere, fie ea si in mediul online. De cele mai multe ori, chatbot-ul este creat astfel incat sa raspunda la intrebarile pe care acesta le-a „invatat”. Cu cat sunt mai multe, cu atat mai bine! 

In incheierea articolului…

Chatbot-ul este fara doar si poate un element ce nu ar trebui sa va lipseasca indiferent de situatia in care se afla afacerea dumneavoastra la momentul actual.

Cu toate acestea, nu toata lumea stie cum sa insereze un astfel de ajutor pentru clienti, de aceea, in cazul in care nu va considerati suficient de pregatit, exista o alternativa. Firma SEO ProjectMedia ofera consultanta persoanelor dornice de a-si dezvolta afacerea din mediul online, aici regasindu-se toate serviciile de care aveti nevoie. Ce ati spune daca ne-am cunoaste mai bine?

Leave a Reply