Cum se aleg masinile de gaurit cu coloana?

In momentul in care discutam despre masini de gaurit cu coloana, trebuie sa precizam faptul ca acestea sunt printre cele mai importante masini dintr-un atelier. Tocmai de aceea, este foarte important ca atunci cand va indreptati atentia spre masini de gaurit cu coloana, sa tineti cont de cateva detalii importante, despre care vom discuta in continuare.

La ce ar trebui sa aveti grija cand efectuati o achizitie?

Ca si in cazul tuturor instrumentelor, scopul este decisiv. Dimensiunea piesei de prelucrat care urmeaza sa fie prelucrata, precum si problema materialelor sale sunt factori decisivi care trebuie luati in considerare la efectuarea unei achizitii.

Cu toate acestea, daca sunteti mai degraba un producator de modele, nu aveti nevoie de un burghiu de 1,6 m, de 700 de wati cu 24 rpm si o conexiune de 400 de volti, ci mai degraba versiunea mai mica.

Cei care lucreaza atat cu lemn cat si cu metal si care doresc sa strapunga un fier plat de 5 mm, dar uneori si un fascicul de lemn de 100 mm, ar trebui sa opteze pentru un burghiu cu putere suficienta si un mandrina rezonabila.

Reglarea vitezei si performanta

Cele mai multe gauri de coloana au reglajul vitezei, care este controlat de diferitii scripeti cu curea in trepte si cu centura de siguranta corespunzatoare. Un sistem dovedit, care se afla intr-o categorie de preturi mai ridicata, modernizat cu un control digital pas cu pas.

Cu cat este mai mic burghiul, cu atat este mai mare viteza. In cazul in care doriti sa taiati un fir, este de asemenea important sa aveti o viteza redusa. O viteza constanta se bazeaza puternic pe puterea motorului.

Cu cat este mai mare puterea, cu atat viteza este mai uniforma. Vitezele de 120-2500 rpm sunt standard si suficiente pentru aplicatiile DIY. Puterea ar trebui sa fie cuprinsa intre 350 si 700 de wati.

Masina de gaurit

Suportul pentru burghiu este oferit ca un mandrina de derulare sau mai bine cu o mandrina de eliberare rapida. Nu aveti nevoie de o cheie pedala de gaurit cu un mandrina de eliberare rapida. Marimea montarii este importanta.

Cu chuck-uri de gaurit mai mari, acestea incep de obicei de la numai 1,5 mm si, prin urmare, nu sunt de natura sa se adreseze producatorilor pasionati de modele. Dimensiunea maxima de montare de 16 mm lasa jocul suficient pentru toate aplicatiile speciale. Daca burghiul are inca o montura cu conuri (de ex. MK2), puteti schimba mandrina cu o alta mandrina.

Alte functii

Domeniul principal de aplicare este prelucrarea metalelor, deoarece precizia conteaza mai mult aici. Acest lucru poate fi vazut in masa de gaurit, de obicei, relativ mica, care, pe langa fantele de fixare a masinilor, este prevazuta, de asemenea, cu o canelura pentru lichidul de racire.

Daca doriti sa taiati fire cu masina, este important un intrerupator de rotatie dreapta / stanga. Adancimea de gaurire este, desigur, importanta daca doriti sa forati piese mari. Este de obicei intre 50 si 80 mm.

Leave a Reply