Un gazon sanatos trebuie „hranit” cum se cuvine

Cu totii admiram peluzele englezesti, tunse si nivelate ca in palma, cu o precizie pe care nici macar laserul nu ar putea sa o surprinda. Alaturi de echipamente sportive originale avem combinatia perfecta pentru fotbal sau miscare in aer liber.

Iar daca la verdele mereu proaspat al gazonului englezesc, o mare contributie o are si vremea ploioasa si clima temperata, in ceea ce priveste ingrijirea, aceasta nu mai tine doar de natura, ci exclusiv de factorul uman.

Astfel, tunderea gazonului cu regularitate este una dintre cele mai bune masuri de intretinere a acestuia si de pastrare a prospetimii. In plus, cel mai bun lucru pe care puteti sa il faceti pentru un gazon sanatos este sa il hraniti. Sa nu credeti ca verdele sanatos si firele dese de pe peluzele mai sus mentionate cresc singure, decat in cazul in care se achizitioneaza un gazon sintetic de pe artsporttotal.ro.

Ele au si o componenta umana, in care se constientizeaza ca un gazon bine hranit, cum se spune, este mai sanatos, ceea ce inseamna ca acesta are un sistem de radacini mai potrivit pentru a combate caldura excesiva, frigul, smulgerea, circulatia persoanelor sau alte tipuri de stres.

Hranirea cu ingrasamant a gazonului cel putin o data pe an ii vor imbunatati conditia, insa daca vom face acest lucru de trei patru ori pe an, acesta va deveni cu mult mai rezistent si mai sanatos.

Prin urmare, daca veti pune gazonul dumneavoastra la un regim regulat de hranire cu ingrasamant, acesta va capata stralucire si o nuanta de verde intens, dupa care vecinii dumneavoastra vor intoarce capul in semn de invidie. Mai simplu, il puteti cumpara in varianta sintetica de pe artsporttotal.ro.

Gazonul se trezeste extrem de „infomentat” primavara. Astfel, administrarea de ingrasamant in sezonul de primavara ii va oferi gazonului o radacina puternica si un start bun inainte de sezonul de crestere.

Daca ati administrat un anumit tip de ingrasamant anul trecut, e bine sa pastrati tratamentul si in acest an. Mai mult, o regula buna de urmat este ca hranirea gazonului in primavara sa aiba loc inainte de a fi cosit pentru prima oara.

Primavara tarzie este, ca sa spunem asa, vremea pranzului pentru peluze. Gazonul dumneavoastra este deja usor stresat si are nevoie de mai multa energie.

Din acest motiv, ar fi bine sa suplimentati aceasta nevoie de energie cu un program de hranire adecvat. Din nefericire, tot primavara este si sezonul in care se dezvolta buruienile. Indepartati-le si lasati ca hrana sa ajunga la gazon si nu la buruieni.

Vara este un anotimp incarcat pentru gazon. Caldura, seceta, trafic pietonal si insecte este tot, toate acestea reprezinta un stres enorm pentru gazon. Prin urmare, hranirea gazonului vara il protejeaza si ii cresc rezistenta la toate aceste probleme.

Leave a Reply