Aparatele pentru muls indispensabile pentru orice ferma – cum le utilizezi corect?

Aparatele pentru muls au devenit dispozitive indispensabile pentru orice ferma. Acestea si-au dovedit eficienta in ceea ce priveste productia rapida de lapte in conditii igienice si cu costuri reduse.

Cum functioneaza un astfel de aparat? Principiul nu este foarte complicat. Un aparat de muls, extrage laptele din ugerul animalelor si il transporta in bazinul de racire.

Este cunoscut faptul ca domeniul cresterii animalelor presupune o atentie sporita asupra sanatatii lor si a confortului acestora. Productivitatea este in stransa legatura cu aparatura utilizata si cu tehnicile eficiente, moderne de pe aceasta piata.

Un punct de reper este Super Farm Land. Personalul magazinului furnizeaza aparatura si unelte articole de specialitate, utile pentru o buna gestionare a actiunilor efectuate intr-o ferma. Categoriile sunt diverse si incadreaza prelate pentru vant ce asigura o buna aerisire a ocolului, aparate pentru muls, recipiente in care se poate depozita colostrul.

Aparatele pentru muls necesita o atentie speciala in ceea ce priveste utilizarea corespunzatoare a acestuia. O componenta importanta ce intra in alcatuirea acestui dispozitiv este sistemul de pulsare completat de cel de prindere.

Componentele aparatului de muls

Acestea sunt piese de baza in activitatea de mulgere a animalelor. Miscarile de stocare periodica si aspiratie sunt declansate de un pulsator. Acesta utilizeaza presiunea scazuta a aerului furnizata de catre sistemul vidat.

Alte componente ce definesc un aparat de muls sunt:

*pompa de vacuum

*absorbtia constanta

Cum sa utilizezi corespunzator un aparat pentru muls?

Inainte de a incepe activitatea de extragere a laptelui propriu zisa, este necesar sa urmaresti cativa pasi. Acestia sunt esentiali pentru a te asigura ca respecti normele igienico – sanitare  impuse de legislatia in vigoare.

Pregateste ugerul inainte de muls

Unul dintre principiile aplicate inainte de a incepe activitatea de muls consta in aerisirea grajdului si implicit asigura-te ca locul este curatat. Pentru indeplinirea acestui obiectiv, pe SuperFarmLand.com regasesti un sistem de aerisire grajd cu plasa si prelata antivant.

Tot in aspectele ce tin de igiena, ugerul trebuie spalat cu apa calduta. Unele aparate vin la pachet cu bureti sau lavete speciale. Inainte de utilizarea aparatului se obisnuieste sa fie mulse manual cateva picaturi de lapte pentru a depista eventualele boli ale animalului.

In ce consta operatiunea de muls?

  • Se inchide capacul bidonului si se pregateste comutatorul electric,
  • Se deschide clema fluture de pe gheara de muls si se asigura cresterea vacuumului,
  • Cand aparatul atinge nivelul optim de presiune se poate incepe activitatea de muls.

Nivelul de presiune corespunzator este indicat cand acul manometrului ajunge in portiunea albastra la 44Kpa.

Aplicarea mameloanelor

Aparatul pentru muls este prevazut cu mansoane si gheara de muls. De pe gheara de muls se apasa supapa de vacuum, iar apoi mansoanele se vor aplica la uger. Timpul mediu de muls este de aproximativ 4 – 7 minute. Este recomandat ca bidonul pentru lapte sa nu fie umplut pana la maxim.

Pentru intretinere, aparatul de muls si mansoanele trebuie spalate dupa fiecare utilizare. Mai mult decat atat, mansoanele trebuie sa fie curatate cel putin de cateva ori pe saptamana cu o perie speciala.

O varianta de depozitare a laptelui este si utilizarea pungilor din aluminiu pentru depozitarea colostrului. Pe SuperFarmLand.com gasesti pungi din aluminiu pentru colostru vitei cu o capacitate de 4 l.

Laptele pentru vitei se poate congela si incalzi la nevoie in Milk Pot la 40 de grade timp de 20 de minute. Poti gasi o varietate de produse practice, accesibile ca pret ce te ajuta sa iti ingrijesti ferma corespunzator din catalogul magazinului mentionat.

Poti achizitiona produsele atat din centrul fizic, cat si din mediul online pe SuperFarmLand.com.

Leave a Reply