Utilizarea steroizilor

Steroizii sunt adesea luati ca medicamente in scop terapeutic si ergogen. Sunt cunoscuti oficial ca Steroizi Anabolici Androgeni (AAS). Steroizii anabolici au fost sintetizati si studiati pentru prima data in 1932.

Steroizii naturali sunt produsi in organism din colesterolul luat prin dieta. Alti steroizi sunt testosteronul, dihidrotestoseterona, estrogenul, cortizolul si progesteronul.

Acestea au diverse functii in corpul uman in functie de sex. Acesti steroizi produc, de asemenea, anabolism in organism si testosteronul controleaza caracteristicile masculine ale corpului uman.

Steroizi anabolizanti

Steroizii anabolici sunt un tip de steroizi pe care ii cunoastem in mod obisnuit ca „steroizi”. Acesti steroizi sunt sintetici si imita efectul omologilor naturali. Acestia promoveaza productia de proteine. Utilizarea de steroizi anabolizanti mareste rata de crestere a tesuturilor osoase si musculare. Creste apetitul si trasaturile masculine din corp.

Modifica productia naturala de testosteron in organism. Cresterea parului pe intregul corp este dezvoltata. Vocea gazdei se adanceste si devine mai masculina. Parul facial si parul pubian cresc mai repede, pubertatea apare repede, inainte de varsta. La femei parul facial incepe sa apara si vocea lor devine mai putin feminina in timp.

Steroizi in sport

Steroizii sunt uneori folositi de sportivi pentru a-si imbunatati performanta intr-un interval de timp foarte scurt. Utilizarea steroizilor creste rezistenta si capacitatile acestora. Pentru sportivi, aceste medicamente functioneaza ca un vis.

Exista numeroase moduri prin care se pot lua steroizi anabolizanti. In primul si cel mai utilizat tip se incadreaza acesti steroizi orali. In al al doilea tip se incadreaza acesti steroizi injectabili care sunt administrati prin injectie intramusculara. Al treilea mod este prin intermediul pielii, care elibereaza incet medicamentul in sange prin piele.

Steroizii de vanzare nu sunt disponibili cu usurinta in magazinele de specialitate. Utilizarea sa a fost interzisa de majoritatea cluburilor si organizatiilor sportive profesionale. Desi, unele dintre organizatiile sportive permit utilizarea in doze mici sub supravegherea medicilor.

Steroizi de vanzare

Steroizii sunt folositi ilegal pentru sportivii care participa la evenimente sportive internationale, cum ar fi Jocurile Olimpice. Utilizarea lor este considerata inselaciune de comunitatile internationale. Acest lucru se datoreaza faptului ca, dupa utilizarea steroizilor, se pot face atinge inregistrari super umane.

Vanzarea de steroizi este interzisa in unele parti ale lumii, dar efectele lor asupra organismului ii fac foarte doritori pentru personalul sportiv si pentru body builderi. Adesea sunt vandute pe piata neagra. Exista, de asemenea, medicamente contrafacute, dar care sunt vandute la preturi ridicate datorita cererii.

De asemenea, se pot cumpara steroizi pe internet destul de usor prin siteuri ca vandsteroizi.net.

Efectele secundare ale steroizilor

Steroizii se dovedesc a fi foarte nocivi pentru sanatate. Acestia creeaza multe complicatii de sanatate chiar si la varste foarte fragede. Acestea includ hipertensiunea arteriala (hipertensiune arteriala neobisnuit de mare), aparitia semnelor acneice ale fetei. Prezenta unor cantitati mari de steroizi in organism poate declansa caderea precoce a parului la barbati si femei.

Aceste efecte secundare ale steroizilor anabolici se datoreaza utilizarii prelungite a dozelor mari. Daca sunt utilizate intr-un mod controlat, sunt foarte utile. De asemenea, sunt utilizate pentru vindecarea bolilor. Utilizarea unor cantitati minore de catre sportivi este interzisa. Acest act se numeste dopaj in sport.

Leave a Reply