Sfaturi pentru a economisi bani pe piese auto

Cumparati piese OEM

Pur si simplu nu este adevarat ca piesele OEM sunt intotdeauna mai scumpe decat piesele aftermarket. Ganditi-va ca piesele ieftine sunt de obicei ieftine dintr-un motiv, asa ca daca o piesa OEM este mai scumpa decat o piesa aftermarket, pretul mai mare serveste la eliminarea motivelor pentru care partea de piata este mai ieftina.

In zilele de astazi, nu se cunoaste locatia unde a fost facuta o piesa data spre vanzare sau chiar cine a facut-o.

Piata globala a pieselor este inundata cu piese de proasta calitate si ieftine, in conformitate cu standardele de calitate si siguranta acceptate, ceea ce inseamna, in termeni practici, ca puteti pune in pericol viata familiei dvs. refuzand sa platiti preturi „exorbitante” pentru siguranta critica.

Mai mult, daca o piesa OEM nu este conforma, stiti cu cine sa vorbiti despre asta, ceea ce adesea nu este si in cazul pieselor de piata neagra.

Rezultatul este ca de multe ori nu aveti recurs, si trebuie doar sa cumparati o alta piesa de la un alt magazin de piese auto, in speranta ca nu va dura alte cateva zile. Astfel, platind ocazional mai mult pentru o piesa OEM, puteti economisi multi bani, timp si siguranta pe termen lung.

Comparati preturile

Daca alegeti sa cumparati piese aftermarket, in ciuda riscului de a primi piese auto standard, de multe ori puteti realiza economii substantiale comparand preturile. Cu toate acestea, atunci cand faceti comparatii, trebuie sa comparati preturile pentru aceeasi marca.

Daca nu cunoasteti inca jungla pieselor de schimb, este usor sa cadeti in prada dealerilor fara scrupule care nu au intentiile cele mai bune.

Producatorii de piese auto reputabile isi vor marca intotdeauna produsele, asa ca alegeti marcile pe care le cunoasteti si pe care aveti incredere: piesele auto care vin in cutii albe fara margini (sau in pungi din plastic simplu) pot fi ieftine, dar pur si simplu nu stiti ce cumparati.

„Ieftin” nu se traduce niciodata in „calitate buna”, ceea ce inseamna ca este probabil sa ajungeti si la a treia oara cand inlocuiti o piesa auto aftermarket de provenienta incerta, si probabil ca veti cheltui mai multi bani decat ati fi cumparat una de calitate.

Piese auto second hand

Nu sugeram sa cumparati intotdeauna piese auto second hand, dar in cazul in care piesele folosite nu prezinta un risc pentru siguranta, cum ar fi oglinzi, parti / panouri si altele asemenea, puteti economisi adesea sume importante de bani.

Mai mult decat atat, comparand preturile la cateva parcuri de dezmembrari auto, puteti negocia adesea un pret care va va face sa reveniti si cu urmatoarea ocazie.

Cumparati piese auto online

O cautare rapida online va afisa o multitudine de comercianti de piese online care au stocuri uriase si adesea la preturi care le bat pe cele ale magazinelor de cartier. In plus, unii retaileri online vor livra piesa la usa dvs, si uneori de la un magazin de piese auto din apropiere, ceea ce va poate economisi timp si bani.

Cu toate acestea, trebuie sa verificati cateva lucruri inainte de a achizitiona piese auto online, cea mai importanta fiind politica de returnare a vanzatorului.

In mare parte, piesele auto sunt returnabile, indiferent de locul in care il cumparati, dar unii retaileri online nu vor accepta returnari ale unor piese auto daca ambalajul ar fi fost deschis sau produsul uzat.

Leave a Reply