Cum au devenit acoperisurile metalice atat de populare

O simpla plimbare intr-un cartier in care au fost construite multe case in ultimii ani iti va arata o multime de acoperisuri metalice. Tigla metalica este in topul materialelor preferate de majoritatea constructorilor de acoperisuri, motiv pentru care cele mai multe dintre constructiile noi sunt acoperite folosindu-se in principal tigla metalica, de diferite nuante.

Am contactat echipa de la www.linerecomet.ro pentru a afla cui i se datoreaza popularitatea acoperisurilor metalice. Am primit informatiile de care aveam nevoie asa ca am decis sa le impartasim cu voi in acest articol. Speram astfel ca va fi de ajutor tuturor celor care isi propun constructia unui acoperis si isi doresc sa faca cea mai buna alegere a materialelor.

Descoperind motivele pentru care sunt atat de populare acoperisurile metalice, vei avea totodata cateva argumente solide pentru care ar trebui sa alegi si tu tigla metalica pentru acoperisul casei tale.

Durata de viata indelungata

Unul dintre principalele motive pentru care tot mai multe persoane aleg sa foloseasca tigla metalica pentru acoperis este durata sa de viata indelungata. Foarte multe dintre materiale se deterioreaza destul de repede, iar astfel dupa 20 de ani de la montaj necesita deja inlocuire.

In schimb, tigla metalica impresioneaza cu o durata de viata de peste 50 de ani, atata timp cat este montata corect dar si intretinuta corespunzator. Astfel, odata construit un acoperis metalic, vei scapa de grija inlocuirii acoperisului dupa o perioada scurta de timp.

Costuri accesibile

Constructia unei case necesita un buget foarte generos, mai ales daca este o casa de mari dimensiuni. Prin urmare, materialele de calitate cu preturi accesibile sunt la mare cautare. Iar tigla metalica este unul dintre putinele materiale ce pot fi incadrate in aceasta categorie.

Practic, tigla metalica prezinta cel mai bun raport calitate/pret iar acesta este un alt motiv pentru care a devenit atat de populara.

Rezistenta superioara la factorii duri ai vremii

Metalul este unul dintre cele mai rezistente materiale, iar astfel poate fi justificata si durata de viata indelungata a tiglei metalice. Tigla metalica de la Liner Ecomet nu permite apei sa se infiltreze ci pur si simplu va curge. Un alt avantaj al tiglei metalice este si faptul ca zapada se desprinde cu usurinta si totodata prezinta o rezistenta superioara si impotriva altor factori de vreme foarte agresivi, asa cum sunt vanturile puternice sau temperaturile foarte ridicate.

Astfel, indiferent de conditiile climatice din zona in care locuiesti, tigla metalica se poate dovedi a fi optiunea cea mai rezistenta pentru acoperis.

Garanteaza o buna eficienta energetica

Eficienta energetica este foarte importanta pentru o locuinta. Iar asta deoarece o casa cu o buna eficienta energetica te ajuta sa faci economii considerabile, in mod special pentru incalzire. Acoperisul poate influenta foarte mult eficienta unei cladiri, iar din acest punct de vedere tigla metalica se dovedeste din nou o optiune foarte buna.

Acestea fiind spuse, putem concluziona ca tigla metalica este atat de populara si de apreciata pe buna dreptate, dat fiind numarul foarte mare de avantaje pe care acest material il prezinta.

Leave a Reply