Mobilierul de laborator, un subiect de interes pentru cei care au de realizat astfel de alegeri

O misiune la fel de importanta ca cea care vizeaza alegerea aparaturii de laborator, cea de a alege mobilierul necesar in astfel de spatii trebuie tratata de asemenea cu cea mai mare responsabilitate. Despre ergonomia activitatii de laborator putem afirma ca in aceeasi masura in care ne intereseaza ca laboratorul sa fie functional, el trebuie sa fie totodata si frumos.

Lucrul in laborator impune conditii speciale, precum si aparatura masiva. Din acest motiv, de cele mai multe ori laboratorul dobandeste un caracter impersonal, tehnic. In anumite domenii acesta ar trebui sa fie insa inspirativ, motiv pentru care o nota de personalitate data locului poate fi de efect. Compunerea unui spatiu dinamic poate fi realizata cu succes cu ajutorul mobilierului destinat acestor spatii.

Pentru a putea face alegeri inspirate in acest sens, este necesara atat experienta, cat si cunostinte de specialitate, care pot asigura mobilarea corespunzatoare a laboratoarelor, pe baza unui space planning bine gandit.

Fara nicio indoiala, indrumarea unui specialist avizat va da nota dorita oricarui spatiu de laborator. Utilizatorul vine cu propriile idei, iar specialistul ajuta la conturarea lor intr-un mod practic. Un reper pentru cei care vizeaza un astfel de plan este Precisa.ro, furnizor de aparatura, echipamente si mobilier pentru laboratoare.

Desfasurarea corecta a activitatilor de laborator, mai usoara cu mobilierul potrivit

Atunci cand directia de urmat este clara, deja se cunoaste rezultatul final sau cel putin cum ar trebui sa se prezinte acesta. Problema mobilarii poate fi intampinata cu succes de un proiect de amenajare care sa tina cont de activitatea in sine a laboratorului, de acomodarea eficienta a aparaturii.

Optimizarea spatiului este un detaliu care nu trebuie scapat din vedere, la fel cum nici alegerea pieselor corespunzatoare de mobilier, incadrarea achizitiilor intr-un buget, fara a compromite integritatea si eficienta spatiului.

In principal dotarile laboratoarelor sunt produse de import, astfel de alegeri avand la baza motivatii suficiente, incepand de la calitate si pana la estetica, fiabilitate. Precisa.ro vine cu solutii care sa garanteze eficienta dorita, prin calitatea mobilierului distribuit.

Nivelul calitatii, modul in care acesta rezoneaza cu standardele europene impuse, eficienta cu care se pliaza pe nevoile specificului fiecarui laborator, astfel de repere sunt avute in vedere de oricine doreste ca investitia realizata sa isi indeplineasca misiunea.

Indiferent insa de activitatea laboratorului, nu exista loc de vreun compromis. Nu e suficient ca dotarea sa vizeze aparatura de laborator de pe Precisa.ro, conteaza si mobilierul de care este inconjurat, rezistenta acestuia.

De exemplu, de mare importanta este cum se realizeaza alegerea blatului pentru mobilier, suprafata pe care se vor derula activitati diverse. Este foarte important ca acesta sa fie antiacid, sa dureze. In cazul variantei de la Precisa, produsul este realizat din placi laminate sub presiune ridicata, fiind confectionat dintr-un material special care rezista pe termen lung la contactul cu solventi organici diversi, saruri, acizi, coloranti, baze, dezinfectanti etc.

Iata de ce astfel de alegeri nu pot fi realizate oricum, ci doar responsabil, de preferat sub indrumarea specialistilor. La Precisa se vor regasi de fiecare data cele necesare pentru o dotare optima a laboratoarelor, indiferent de specificul lor.

Leave a Reply