Administrarea de antibiotice la porumbei – detalii de avut in vedere

Administrarea de antibiotice la porumbei, aproape ca si in cazul uman, este o chestiune delicata. Pe de-o parte medicamentele de tip antibiotic distrug bacteriile ce dauneaza, streptococii, dar pe de alta parte distrug si bacteriile sanatoase ce colonizeaza organismul si sustin imunitatea. Nu degeaba se spune ca dupa o boala o data este recuperarea dupa o afectiune si apoi recuperarea dupa medicamente.

Desigur, in unele cazuri nu exista o alta solutie. Administrate insa cu precautie, sunt si anumite reguli stricte de urmat.

  • Administrarea trebuie sa fie de minim 3 zile. Durata medie a unei terapii cu antibiotice este de 5 zile.
  • Chiar si in timpuil administrarii cu antibiotice, la intervale de cel putin 2 ore vor fi administrate probiotice pentru refacerea florei intestinale.
  • Producatorii ofera indicatii clare de administrare. Nu ar trebui depasite dozele.

Cand si de ce se va administra Spiramicina

Spiramicina porumbei este produs destinat a fi folosit pentru infectii determinate de germeni sensibili la aceasta substanta. Vorbim despre angine determinate de streptococ A, de sinuzite acute, de bronsite sau pneumonii, infectii cutanate, infectii genitale sau stomatologice.

Automat, orice porumbel afectat de o boala va fi izolat de ceilalti. Ulterior tratamentului va fi oferit si un ciclu de refacere, reprezentat de multivitamine.

Pot exista desigur si reactii adverse, reprezentate de tulburari hepatobiliare, desi rare, de tulburari gastro-intestinale sau de tulburari ale sistemului imunitar.

Rezistenta la antibiotice

Pentru cei care considera ca antibioticele sunt singura cale de a rezolva problemele porumbeilor trebuie spus ca administrarea prea frecventa a acestor tipuri de medicamente duce la dezvoltarea unui comportament de rezistenta. De aceea, este recomandat ca pentru a evita pe viitor esecul unei terapii cu antibiotice sa fie monitorizata antibiograma privind sensibilitatea bacteriilor.

Mai ales pentru cei incepatori, amatori in ale cresterii porumbeilor, este de mentionat ca antiobiticele nu ar trebui sa fie o alegere la intamplare. Sfatul medicului este de preferat.

Cat priveste achizitia de spiramicina, sunt preferate stocurile de produse originale, din cadrul magazinelor de nisa, deci cele de la branduri producatoare de incredere. Acestea trebuie sa fie in termen de valabilitate si sa aiba imprimate pe etichete toate datele necesare pentru administrare.

Radu Duo, eshop-ul produsecolumbofile.ro, exista si oferte pentru un astfel de produs. Urmareste ofertele active pentru ca poti obtine reduceri de pana la 10% la anumite game de produse.

Leave a Reply