Vrei sa scapi de ochelari? Medoptic te ajuta!

Tu cata grija ai de ochii tai? Cat de des faci un consult oftalmologic? Te-ai gandit vreodata cat de importanta este o vedere buna in activitatile de zi cu zi?

Foarte multe persoane nu acorda atentia cuvenita ochilor si din acest motiv ajung sa poarte ochelari de vedere sau lentile de contact. Asta in cazurile mai simple. Sunt si situatii cand se poate ajunge la interventii chirurgicale.

Sunt o multime de factori externi care pot dauna vederii. Amintim aici de lumina puternica, razele UV, praful, expunerea indelungata a ochilor la diverse gadget-uri, caldura excesiva, fumatul, alcoolul consumat in exces si lista poate continua in acest sens. Pe unii dintre acesti factori nu ii poti evita, insa poti, de exemplu, sa reduci din timpul in care iti expui ochii la acestia.

Specialistii recomanda ca, indiferent daca ai sau nu simptome ce tradeaza o afectiune a ochilor, sa efectuezi un consult oftalmologic cel putin o data pe an. In acest fel se pot depista din timp diverse patologii.

Dupa cum aminteam mai sus, ochelarii de vedere si lentilele de contact sunt cea mai des intalnita metoda de corectie a vederii. Tot mai multi dintre noi purtam aceste accesorii in ziua de azi.

In cazul in care si tu porti ochelari de vedere sau lentile de contact, vei afla in continuare cum poti scapa de grija acestora si sa reduci dependenta fata de ele.

Medoptic – pentru o viata fara ochelari

Poate nu stiai, insa acum ai posibilitatea de a-ti recapata vederea si de a nu mai fi nevoie sa porti ochelarii de vedere sau lentilele de contact. Cum? Cu ajutorul chirurgiei refractive! In cazul in care suferi de miopie, hipermetropie sau astigmatism, apeleaza la specialistii din cadrul clinicii Medoptic si programeaza-te pentru o astfel de interventie.

In prima faza vei face un consult oftalmologic pentru stabilirea exacta a diagnosticului. In cadrul acestuia vei afla toate informatiile de care ai nevoie in legatura cu ceea ce presupune chirurgia refractiva.

Inainte de operatie ti se fac toate masuratorile si testele necesare: keratorefractometrie cu si fara cicloplegic, presiune intraoculara, fund de ochi, topografie corneana si testarea filmului lacrimal.

Cum se desfasoara interventia?

Clinica Medoptic dispune de un bloc operator foarte nou si modern, cu echipament ultraperformant. In sala de operatie stai intins pe un pat operator si esti acoperit de un camp steril. Pentru fiecare ochi in parte ti se aplica un retractor cu ajutorul caruia pleoapele stau deschise in timpul interventiei.

Dupa ce este pregatita suprafata corneana, este aplicat tratamentul laser. Durata aplicarii acestuia este foarte scurta – de cateva secunde – si este stabilita in functie de dioptriile ce trebuie corectate. Tu nu trebuie decat sa privesti fix o lumina rosie. Dupa aplicarea tratamentului laser, vor fi aplicate lentile terapeutice pe care le porti timp de 7 zile.

Este atat de simplu! Interventia nu este una dureroasa – este posibil sa simti un oarecare disconfort la nivelul ochilor, dar numai pentru o scurta perioada de timp.

In ceea ce priveste rezultatele, acestea incep sa se vada imediat. La o luna dupa interventie vederea este clar imbunatatita, iar dupa 3 luni aceasta deja revine la normal.

Daca am reusit sa iti starnesc putin curiozitatea, acceseaza pagina dedicata chirurgiei refractive – http://medoptic.ro/chirurgie-refractiva – din cadrul site-ului oficial al clinicii Medoptic si afla de acolo mai multe informatii.

DISCLAIMER: Informatii oferite de personal avizat, dar pentru ca fiecare caz este particular e nevoie de un consult de specialitate pentru a stabili conduita terapeutica. Evitati automedicatia!

Leave a Reply