Sa demontam miturile legate de samponul natural

Poate ca nu dai importanta in mod deosebit samponului pe care il folosesti pana cand incepi sa ai probleme cu parul sau scalpul. Produsele din comert, ce contin parabeni, detergenti si alte ingrediente sintetice, agresive cu scalpul pot declansa iritatii si nu numai.

Samponul natural – mituri si explicatii

Pana cand nu incerci sau daca nu alegi un produs de calitate va fi destul de greu sa iti dai seama de avantajele pe care le ai folosind un sampon natural. Manicos, spre exemplu, este brand producator de cosmetice naturale. Gamele lor  contin produse cu un continut de minim 98% ingrediente naturale sau vegetale – „Verre de nature 98% Natural” si „Verre de nature 98% Vegetal”.

Cand vei descoperi samponul natural, vei intelege si ca multe dintre mituri sunt false:

  • Samponul natural nu spumeaza abundent, deci nu lasa parul curat

Este greu de descris un standard general valabil in ceea ce priveste samponul perfect. Tendinta este a de a crede ca un sampon care nu spumeaza mult si este greu aplicat pe par, pe toata lungimea acestuia, nu este bun. In realitate, specialistii spun ca va conta mai mult ca samponul sa fie masat pe zona scalpului, insistand la radacina parului si nu pe lungimea acestuia.

De fapt sampoanele obisnuite, pe baza de detergenti si sulfati desi spumeaza mai mult decat satisfacator, au dezavantajul ca degreseaza peste masura firul de par. Parul dupa spalare este privat de substante grase benefice si are un nivel de hidratare foarte scazut. Aceste lucruri duc in timp la pierderea stralucirii, volumului si aspectului de par sanatos.

Tipurile de sampon fara sulfati de la Manicos contin extract de sapunarita, ceea ce inseamna ca va face spuma suficienta. Curata delicat, dar eficient, iar datorita extractelor de ingrediente hidratante – un continut de 25% din ingrediente sunt de acest tip – samponul natural de la Manicos nu lasa parul tern si scalpul foarte uscat.

  • Samponul natural are miros ciudat si consistenta pe masura

Fals si Fals.

Fals: ingredientele unui sampon natural suporta includerea oricarui tip de parfum, fie ca este parfum ce contine si ingrediente de sinteza, parfum fara alergeni, ulei volatil din plante sau diverse alte combinatii.

Fals iarasi: este adevarat ca sampoanele naturale nu ajung la consistenta dorita prin adaos de sare asa cum se procedeaza la sampoanele obisnuite cu detergenti si sulfati. Cu toate acestea exista ingrediente de origine naturala care permit sampoanelor naturale obtinerea unui aspect si vascozitati acceptabile

  • La o astfel de gama de sampoane nu ai de unde alege in functie de tipul de par

Exista sampon pentru par uscat, deteriorat, vopsit etc. Ce conteaza de fapt este mixul de ingrediente ce ar trebui sa iti hraneasca parul si sa ii ofere acestuia tot ce este necesar pentru a fi sanatos, matasos si rezistent. Dincolo de varietatea comerciala, acorda atentie fata de ceea ce trebuie.

In orice caz, la Manicos vei gasi variante diverse. Au fost create optiuni pentru cei care se confrunta cu problema caderii parului in exces, pentru cei cu par gras sau normal. Asadar ai de unde alege indiferent de tipul de par pe care il ai.

  • Provoaca reactii adverse? Iritatii?

Cu exceptia cazurilor in care ai o sensibilitate la unul din ingredientele mentionate pe eticheta produsului, samponul natural nu este contraindicat. Il poti folosi cu succes si pentru copii. Sunt produse testate dermatologic si contin, printre altele: uleiuri certificate ecologic, nalba mare, ghimbir, proteine din lapte, ingrediente atent selectionate.

Poti comanda sampon natural de la Manicos la un pret rezonabil. In cadrul paginii oficiale, manicos.ro, vei regasi stocul disponibil si varietatea de sampoane ce au in lista de ingrediente extracte atent selectionate.

Leave a Reply