
Incalzirea in pardoseala sau cum sa faci casa mai estetica si mai bine incalzita
Orice tip de sistem de incalzire ai folosi se resimte nevoia de a izola si peretii in incercarea de a minimaliza pierderile de caldura. Unii aleg sa completeze sistemul de incalzire cu o alta sursa, cum ar fi incalzirea in pardoseala, pentru a fi cat mai eficient modul in care o zona este mentinuta incalzita.
Mai ales cei care locuiesc in case impozante si au un volum de aer mare de incalzit, cei care au probleme cu igrasia, mucegaiul, care locuiesc in bloc de beton sau stau la parter au in vedere si acest sistem de incalzire.
Cum functioneaza
Incalzirea in pardoseala consta in retea de conducte cu apa calda sau un covor cu rezistente electrice ce vor fi montate sub sapa, acoperite ulterior de pardoseala. Pentru elementele ce compun acest sistem te vei orienta spre magazine de profil si aici Shop Einstal este o recomandare.
Oricare din cele doua variante este o solutie eficienta pentru orice tip de incapere. Incalzirea prin pardoseala poate fi aleasa pentru bai, bucatarii, holuri, camere de orice fel. De asemenea, tipul de pardoseala aleasa ulterior poate fi atat parchet, cat si placi ceramice, piatra, marmura etc. Indiferent de aceste aspecte, pardoseala devine un fel de calorifer, ce propaga caldura in sus pe toata suprafata.
Cat de eficient este
Sunt numeroase mituri care s-au creat pe necunoastere de fapt. Ideea este nu de a folosi o temperatura mai mare pentru acest sistem de caldura, ci avantajul de a putea acoperi toata suprafata unei incaperi.
In cazul caloriferelor, caldura este emisa in sus si aerul cald circula in toata incaperea, in functie de ce randament au radiatoarele. In cazul incalzirii in pardoseala, caldura vine de jos si automat este intreaga zona incalzita, chiar si colturile camerelor – in functie de cat de bine a fost dispus circuitul de tevi.
Printre avantajele acestei metode numaram:
- Marirea spatiului prin disparitia caloriferelor – nu mai depinzi de aceste elemente si casa arata mai modern si placut, fara compromis, dar mai ales fara tevi la vedere.
- Caldura uniforma, spre deosebire de calorifere care dau caldura si in functie de cum si unde sunt amplasate.
- Sunt evitate situatii problema precum aparitia de alergeni, acarieni, mucegai, igrasie.
Sa trecem in revista si ce tine de defectiuni si riscuri. Desi este putin probabil sa se intample asta, orice defectiune ce apare poate fi reparata local. Cablurile sau dupa caz tevile, parte din acest sistem, sunt rezistente si au un strat superior de protectie. Asadar nu exista un risc de a simti pardoseala prea fierbinte atunci cand pasesti pe ea.
Cat despre anumite restricitii si schimbari, in cazul in care acest sistem este instalat, de preferat ca mobila sa nu fie asezata direct pe pardoseala, ci mai degraba sa fie sustinuta de picioare ce o inalta cativa centimetri. Inaltimea camerei va fi redusa, insa nu cu mai mult de 3-5 cm.
Daca te-ai decis asupra unui astfel de sistem alege tot ce ai nevoie pentru instalare de la Shop Einstal.