Tincturile – cum si de ce sa le folosesti?

Probabil dai de o astfel de denumire atunci cand esti in cautarea unor remedii naturiste. Tincturile le regasesti in plafare, pe rafturile magazinelor naturiste. Sunt sticlute mici, de culoare inchisa, asezate pe rafturile magazinelor si au indicatii multiple in ceea ce priveste tratarea sau preventia fata de anumite afectiuni.

Ce sunt tincturile?

Tincturile sunt in fapt extract de plante, de frunze sau flori, radacini de ce nu. Sunt combinate cu alcool si au o valabilitate de pana la 2 ani. Sunt cunoscute drept cele care rezista cel mai mult, in comparatie cu alte produse naturiste.

Tincturile sunt remedii eficiente intrucat au o actiune rapida. Corpul uman metabolizeaza mai rapid alcoolul. Concret, acesta extrage toate proprietatile benefice din plante, astfel incat lichidul este unul concentrat, infuzat cu toate componentele vindecatoare.

Efectele sunt multiple; datorita ingredientelor active din plante, astfel de produse sunt un puternic antioxidant, au efect antiinflamator si grabesc vindecarea.

Stiai ca?

Tincturile au fost utilizate inca din cele mai vechi timpuri. Sunt in continuare o recomandare pentru diversele lor proprietati. Poti apela la acestea pentru:

  • Dureri – au efect antiinflamator.
  • Aciditate gastrica.
  • Viermi intestinali.
  • Febra.
  • Episoade de tuse cu expectoratii.
  • Reumatism.
  • Imunitate.

Pentru cei care nu au incercat niciodata pana acum astfel de produse, recomandarile se indreapta spre tincturile de sunatoare (daca au stari de depresie or anxietate), de musetel (calmeaza si accelereaza digestia), de urzica pentru alergii ori cea de valeriana pentru a induce o stare de calm si de somnolenta.

Sunt tincturile eficiente?

In functie de combinatia de plante ce sta la baza unui astfel de produs, efectele sunt multiple. Vorbim despre efecte rapide, in medie de o actiune imediata, la 10 minute dupa consum. Desigur, ca orice alt produs consumat, ar trebui solicitata si o parere medicala, in functie si de istoricul fiecaruia.

Astfel de produse pot fi insa cumparate si fara prescriptie medicala. Le gasesti inclusiv la Vitamix, magazin online cu produse naturiste.

Exista o sectiune special dedicata tincturilor si de aici poti achizitiona tinctura de merisor, de vasc, tataneasa, paducel printre altele. Sunt si cateva contraindicatii, in mod special in cazul femeilor insarcinate sau care alapteaza, in cazul copiilor de pana in 3 ani. Astfel de indicatii le regasesti in cadrul paginii.

Descopera cum te pot ajuta tincturile si alege variantele potrivite tie, de la Vitamix.

Leave a Reply