Culturile de iarna in sera sau solar – ce este profitabil

Sera este o structura fixa permanenta, cel mai adesea cu pereti din sticla, cu sistem de incalzire si irigatie. Solarul in schimb este o constructie usoara, acoperita de folie profesionala, transparenta si de preferat cu protectie UV.

Oricare ar fi varianta ta, poti cultiva in ambele locatii plante, legume si fructe. Iti mentii perioada de sezon rece ocupata, ai cultura disponibila pentru bunul plac si mananci organic. Daca ai cultura profitabila, cu atat mai mult ai avantaje pe care sa le iei in considerare.

De la Nu Oricum poti cumpara atat semintele de calitate, cat si diverse produse, sisteme si echipamente pentru sera sau solar. Ai sistem de irigatie prin picurare, folii profesionale si tot din acest magazin cu produse fitosanitare ai ingrasaminte care sa te ajute sa intretii culturi sanatoasa. Sa vedem si ce este indicat sa cultivi iarna.

Legume pe care sa le cultivi in sezonul rece in sera sau solar

Rosiile cherry

Sunt tot mai populare in ultima vreme. Nu doar ca au un aspect comercial, dar sunt si mai practice si aromate si pot fi folosite la mancaruri diverse. In plus, sunt mai usor de depozitat. Pot fi culese cand sunt inca verzi, se vor coace la caldura si in tot acest timp altele vor creste. Convenabil!

Ceapa

Este nelipsita, ca baza a multor tipuri de mancare, deci de aceasta ai nevoie mereu. Ceapa poate fi cea destinata strict gatitului sau cea dulce, cum este vestitul praz. Are nevoie la depozitare de un loc uscat, racoros si astfel sunt sanse sa reziste pana la o luna.

Usturoi

Un real medicament, usturoiul este destul de popular in mancarurile din bucatariile din intreaga lume. Este cautat mai tot timpul anului.

Salata

Salatei nu ii prieste caldura. La peste 24 de grade deja semintele nu germineaza sau daca deja a trecut de etapa aceasta nu mai creste. Are nevoie de temperaturi scazute si cand este depozitata, aproape de un grad si cu umiditate ceva mai ridicata.

Morcovul

Din nou vorbim de o radacinoasa ce o folosim mai tot timpul anului.

Seminte diverse regasesti la nuoricum.ro tot timpul anului. Le poti comanda exclusiv online, dar poti lua contact cu reprezentantii acestui eshop si altfel: comuna Baleni, jud. Dambovita, soseaua Bucuresti-Targoviste (la intrare dinspre Targoviste, circa 600m pe partea dreapta), 0787603417,  office@nuoricum.ro.

Leave a Reply