Ce presupune un telefon reconditionat?

Cand vine vorba de cumpararea unui telefon care este recent lansat, lucrurile nu sunt chiar atat de simple, avand in vedere ca pretul este unul foarte mare, cum ar fi la Iphone 11 Pro Max care are un pret in jur de 60.000 de lei. Nu este accesibil pentru oricine, asa ca cei care nu si-l pot permite aleg sa se orienteze catre alt model care este mai accesibil. Totusi, nu vor sa ia in considerare varianta de a-l cumpara reconditionat, in conditiile in care ar putea beneficia de 200-300 de lei reducere. Aceasta varianta este evitata pentru ca exista o oarecare teama ca vor primi un telefon nefunctional sau spart. Dar acest lucru nu este adevarat, iar pentru a lamuri ce inseamna un telefon reconditionat, este indicat sa urmaresti randurile de vor urma. 

Atunci cand intr-un depozit ajunge un lot de telefoane, un angajat sau un tehnician al firmei are rolul de a verifica unul dintre telefoane pentru a vedea daca functioneaza bine, daca totul este in regula. Daca acel telefon prezinta chiar si cea mai mica problema, intregul lot este trimis inapoi pentru ca acest lucru da de inteles ca toate celelalte telefoane au acea problema si nu se va expune niciun model. Dar daca telefonul functioneaza bine si nu prezinta nicio problema, telefoanele nedesfacute se vor expune cu pretul initial la vanzare, iar cel care a fost testat se va scoate la vanzare cu o reducere de aproximativ 200-300 de lei fata de pretul initial, doar pentru ca a fost testat pret de cateva minute. Asa ca, daca vrei sa iti cumperi un Iphone 6S resigilat, nu trebuie sa iti fie frica, pentru ca nu vei primi un telefon nefunctional sau spart si sa fie nevoie de o noua sticla la Iphone 6S care te va costa o suma destul de mare de bani. Din contra, ar trebui sa te bucuri pentru ca poti sa iti cumăeri telefonul dorit si la o suma mai mica si daca acei 200-300 de lei iti lipsesc din buget, cu un telefon reconditionat te poti incadra si nu va trebui sa iti cumperi un alt model pe care nu ti-l doresti atat de mult. 

De obicei, persoanele care vad ca un telefon este redus, tind sa creada ca acel telefonul are cateva probleme, nu functioneaza asa cum ar trebui, este zgariat sau spart. Dar de fapt, el este doar testat. 

Acestea fiind spuse, un telefon reconditionat inseamna un telefon care a fost testat pret de cateva minute de un angajat al unei firmei pentru a vedea daca are vreo problema sau nu. Daca nu are nicio problema va fi expus la vanzare cu o reducere de 200-300 de lei fata de pretul initial. Nu mai trebuie sa iti fie teama ca vei primi un telefon nefunctional sau spart, pentru ca acela este verificat si daca ar fi fost spart sau nefunctional, intregul lot ar fi fost trimis inapoi si niciun model nu ar fi fost scos la vanzare. 

Leave a Reply