Beneficiile halelor pe structura metalica

Evolutia umana si dezvoltarea pe verticala a comunitatilor a condus la gasirea de noi si noi inovatii in sectorul constructiilor, atat in ceea ce priveste spatiile pentru locuit, cat mai ales cladirile comerciale si de birouri. Astfel, daca in urma cu cateva zeci de ani, cele mai populare materiale de constructii erau betonul si caramida, astazi, lucrurile s-au schimbat aproape radical.

Constructiile masive din beton au fost inlocuite, cu timpul, de cele pe structura usoare, otelul devenind astfel un material din ce in ce mai popular. Acesta este folosit la scara larga atat in sectorul comercial si industrial, otelul devenind preferat din ce in ce mai mult si pe segmentul rezidential, al locuintelor individuale sau complexurilor de case si vile care au rasarit la marginea oraselor.

Cladirile pe structura de otel ofera multiple beneficii si avantaje, iar in cele ce urmeaza vom incerca sa gasim elementele prietenoase pe care acest material extrem de versatil le poate aduce, spre comparatie cu materiale si metodele traditionale de constructii.

Spre deosebire de constructiile din beton si caramida, in sectorul constructiilor din otel exista alte standarde, in functie de care putem ridica structuri de mare complexitate.

Astfel, avem structurile simetrice, cu ajutorul carora se pot construi hale metalice pornind de la segmente de 5 metri deschidere. Structurile asimetrice, cu deschideri de aproximativ 3,5metri, dar si cadre din constructie unice, cu deschideri similare, folosite in general pentru intrari si partile frontale ale spatiilor comerciale.

Exista structuri metalice cu deschideri de 1,5 pana la 2 metri, folosite in special pentru extinderi ale spatiilor, cu preturi reduse, ori pentru extinderea birourilor.

Exista si module multiple, unde structura de otel poate avea deschideri nelimitate, spre cadre interioare nenumarate. Acestea sunt folosite in special pentru constructiile de mari dimensuni si centrele comerciale. Nu in ultimul rand, cadrele metalice pot fi livrate in forma bruta ori intr-o gama variata de culori, precum gri perlat, alb polar, auriu sau de culoarea nisipului.

Avand in vedere aceste aspecte, se poate deduce deja faptul ca imobilele sau constructiile comerciale pe baza de structuri din otel ofera multiple avantaje fata de constructiile traditionale. Nu este de mirare ca, astazi, au ajuns sa fie folosite aproape in orice domeniu, incepand de la hangare pentru avioane, pana la pavilioane de gradina, biserici, scoli, spatii de recreere, magazine si mall-uri, precum si terenuri de sport si stadioane.

Aceste structuri au avantajul ca sunt usor si rapid de ridicat. Ele pot fi proiectate conform specificatiilor inginerilor si sefilor de santier, fiind livrate si asamblate cu usurinta la locul consructiei. Nu in ultimul rand, sunt extrem de versatile, panourile putand fi usor de ajustat si de proiectat pentru locul constructiei. De asemenea, sunt extrem de rezistente, dar si avantajoase din punct de vedere al pretului.

Leave a Reply