Caracteristicile unei pagini web eficiente

A existat o perioadă în care mai toată lumea își făcea pagină web pe cont propriu, considerând că acest lucru poate fi făcut de oricine, cu puțină documentare. Nu este mai puțin adevărat că pe internet există o mulțime de platforme pe care le poți închiria sau chiar folosi în mod gratuit. Așa a fost, spre exemplu, era apariției blogurilor, când devenise o modă care fiecare persoană care voia să se exprime în mediul online să aibă pagina sa web personală.

Cu o grafică de împrumut și câteva fotografii personale, astfel de pagini au însă tendința de a rămâne încremenite în timp, fără posibilitatea de a evolua. Astăzi însă, există soluții web design menite să te scoată din anonimat mai rapid decât crezi. Indiferent că ești persoană fizică sau antreprenor, soluțiile web design moderne îți permit atât o navigare ușoară și intuitivă pe pagina ta web, cât și creșterea pe motoarele de căutare.

Ce înseamnă, de fapt, web design?

Dacă mai devreme vorbeam despre încercările individuale de construire a unei pagini web, în realitate, acest lucru presupune anumite cunoștințe de web design, pe care specialiștii de la dehalo.ro sunt astăzi dispuși să ți le împărtășească. Astfel, lansarea în eter a unei pagini web nu trebuie să constituie un scop în sine.

Aceasta trebuie construită în așa fel încât potențialii urmăritori să nu întâmpine dificultăți la accesare. Iar dacă pagina web este și una dedicată vânzărilor, cu atât mai mult trebuie să acorzi atenție soluției web design alese. Iar web designul exact cu aceasta se ocupă, cu planificarea și construcția paginilor web. Acest lucru presupune o serie abilități care se dobândesc în timp și care țin de structurarea informației ce trebuie afișată, interfața pentru client și partea dedicată administrării.

De asemenea, un specialist web design va ști să aleagă culorile pentru site, tipul și dimensiunea font-urilor folosite, precum și calitatea imaginilor ce vor fi postate pe site. Toate acestea trebuie alese și optimizate astfel încât navigarea pe site să fie una ușoară și intuitivă, fără blocaje și trimiteri inutile de la o pagină la alta, care nu vor face decât să întârzie și să îndepărteze potențialii clienți de pe pagina ta.

Nu în ultimul rând, o pagină web construită în mod profesionist va trebui să răspundă în mod fidel cerințelor clientului, indiferent că vorbim despre persoane fizice sau juridice. Astfel, dacă în cazul unui simplu blog vorbim despre creșterea numărului de vizualizări și de interacțiuni pe site, în cazul companiilor, acest lucru se traduce prin creșterea numărului de clienți și de comenzi efectuate.

Este și motivul pentru care unele firme de realizare site chiar garantează, prin pachetul oferit clienților, creșterea numărului de comenzi sau conversia vizualizărilor în vânzări, într-un interval de timp stabilit.

O altă caracteristică a paginilor web profesioniste este dată de integrarea diferitor tipuri de comunicare online. În acest mod, pe o astfel de pagină vom putea găsi atât informații brute, postate de administrator, dar și trimiteri spre pagini conexe de Facebook sau alte rețele sociale.

Informații, pe contact@dehalo.ro

Leave a Reply