Piata locurilor de munca in Botosani cunoaste dinamica – anunt pe Botosaneanul.ro

In judetul Botosani sunt posturi vacante intr-un total de 692, anunta Botosaneanul.ro, citand din lista de anunturi de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. Exista diversitate pentru doritori, de la administratie si pana la muncitorii necalificati.

Cu alte cuvinte exista aproape de toate, pentru toti. Si cu toate acestea exista deficit la capitolul forta de munca. Cu privire la acest aspect, specialistii spun ca de vina este exportul de forta de munca, daca se poate spune astfel.

Continuam sa ne confruntam cu plecarea masiva a tinerilor in mod special, desi si alte categorii de varsta sunt pe aceasta lungime de unda. Unii aleg nu doar sa plece la munca in strainatate, ci chiar sa isi faca o viata mai buna peste hotare. Se mai intorc in tara pentru diverse nevoi.

Angajari in Botosani sau calea unui trai mai bun?

Post pandemie, specialistii vorbesc despre o dinamica pe care iata o cunoastem deja prin deblocarea a numeroase posturi. Ca drept dovada numarul de angajari Botosani este in crestere si mai ales din domenii diverse.

Tinerii sunt pusi insa intr-o dilema. Spre exemplu, cei care inca frecventeaza scoala si sunt la liceu sunt pusi in dificultate legat de plata transportului catre scoala si inapoi. Naveta este destul de costisitoare incat unii ajung sa renunte la scolarizare. In lipsa unei finantari nu isi sustin studiile. Ajung inevitabil sa isi doreasca sa munceasca profitabil si aleg mai adesea calea strainatatii. Caci salariile sunt mici in Romania.

Aflam din Botosaneanul si alte stiri de interes

Nu doar lista locurilor de munca este mentionata in arhiva ziarului online Botosaneanul. Cu promptitudine si interes sunt abordate mai toate subiectele de interes pentru publicul larg. Astfel, descoperim de aici cum sta treaba cu activitatea primariei, ce s-a mai votat sau care sunt intamplarile ce socheaza opinia publica.

Orice cetatean este interesat sa citeasca stirile la zi, dar mai ales pe cele care au in vizor localitatea de provenienta sau zona in care locuieste. Conteaza insa sa isi aleaga sursa dintre cele de incredere. Iar Botosaneanul promite sa ne tina la curent cu tot ce se intampla, actualizeaza constant stirile si ne tine la curent cu info din domenii precum stirile zilei, investigatii, reportaje din mediul social, sport, divertisment si multe altele.

Pentru stiri la zi Botosaneanul poate fi sursa perfecta, la un click distanta!

Contact: redactie@martorincomod.ro.

Leave a Reply