Noul GLA: descoperă noile sisteme de asistență la parcare

Noile autovehicule de tip SUV, compacte și funcționale, de la Mercedes benz, se disting printr-un design original, un stil aparte, beneficiind de cele mai noi inovații în domeniul siguranței. Dacă ești începător la volan sau ai vechime în condus, vei remarca ușurința cu care poți efectua cele mai complicate manevre în parcare, fără teamă de accidente.

Sistemele de siguranță al modelului Mercedes GLA oferă un confort deosebit la volan, certitudinea că oricare ar fi condițiile din trafic, deplasarea mașinii tale se face în deplină siguranță.

Parcarea este o manevră destul de dificilă când spațiul este restrictiv iar autovehiculul are dimensiuni generoase. De aceea, Mercedes a investit în inovare și a creat sisteme performante de asistență la parcare.

Parktronic este special destinat manevrelor complicate și găsirii celui mai bun loc pentru parcare, indiferent de situație. Virajele devin mai precise și controlate, iar autovehiculele cu cutie de viteze automată așa cum sunt cele din noua gamă GLE de la Mercedes beneficiază de adaptarea directă a vitezei la condițiile de parcare.

Pachet pentru asistență la parcare, cu cameră video pentru mers în marșarier

Având la dispoziție acest pachet care utilizează camera video, parcarea cu spatele nu mai este o sarcină dificilă.  Gândit pentru comoditate și confort, sistemul de asistență la  parcare PARKTRONIC de la Mercedes este ideal pentru a găsi locul potrivit de parcare și ajută la efectuarea manevrelor și virajelor cu multă acuratețe.

Chiar când pare complicat să parchezi într-un spațiu îngus și te temi de coliziuni involuntare, camera video dezvăluie unghiurile dificile și indică exact manevrele potrivite pentru ca tu să parchezi în siguranță.

Componentele acestui sistem include avertizarea acustică și vizuală a obstacolelor, afișarea spațiilor de parcare libere direct pe tabela de bord, asistență practică în manevrarea autovehiculului în zone de parcare înguste și dificile.

Camera video pentru marșarier este fixată în capota portpagajului, iar șoferul are mereu acces la viziunea panoramică a părții anterioare a vehiculului, pentru a evita coliziunile la mersul cu spatele.  Senzorii cu ultrasunete din barele de protecție frontale și cele din spatele vehiculului ajută la sesizarea directă a obiectelor aflate în imediata vecinătate a vehiculului.

Cameră video destinată mersului cu spatele

Camera video montată pentru asigurarea mersului cu spatele facilitează manevrele și oferă siguranță. Dacă mersul în marșarier este câtepdată dificil, mai cu seamă în parcări unde sunt numeroase mașini și zone înguste, noul Mercedes GLE are un sistem care confer mai multă vizibilitate pe parcursul parcării și a mersului cu spatele.

Imaginile live de la camera video sunt afișate pe display, ceea ce conduce la ușurință în manevre. Nu mai trebuie să rotiți capul peste scaunul din dreapta pentru a vizualiza direct obstacolele. Liniile dinamice ghidează mașina suprapunând traseul de deplasare al mașinii cu traiectoria corectă.

Cameră video de 360°pentru optimizarea parcărilor

O parcare relaxată înseamnă convingerea că manevrați automobilul în siguranță, nu riscați zgârieturi și incidente în momentul deplasării prin spații înguste.

Asistența activă la parcare, ajutată de camera video de 360° reprezintă un avantaj atunci când cauți rapid un loc de parcare. Accesibilitatea la o panoramă de 360° înseamnă mai multă siguranță, manevre bine controlate, rapiditate la intrări și ieșiri din parcare. Imaginile transmise live includ chiar și  traseul virtual văzut  din perspectivă aeriană.

Această cameră video de 360° este dotată cu patru camere cu infraroșu. Cele patru camere sunt sincronizate pentru o mai bună percepție global. Aflate în grila radiatorului, la mânerul de deblocare  pentru hayon și în cele două carcase ale oglinzilor exterioare, aceste patru camera transmit imagini live direct pe display-ul de bord.

Acum poți evita orice obstacol cu succes, chiar și bordurile joase. Imaginile selectate de camere oferă perspective din unghiuri diferite, care ajută la optimizarea perfectă a manevrelor de parcare.

Leave a Reply